Разплащателната агенция май си намери „майстора”

7

Работата на евродепутатите е много сложна /ако я вършат като хората/ защото са между чука и наковалнята. У нас двама евродепутати се изявяват в публичното пространство, че са прегърнали идеята на земеделците – Мария Габриел и Момчил Неков. Последният през последните месеци направи доста предложения по отношение животновъдството.
Разбира се посока е – напред. Сега чакаме резултатите.

В Румъния, изключително активен е депутата Даниел Буда. То няма и друг начин. В основната група те имат двама представители, дори един от зам. председателите на комисията е румънка.
Интересното е и, че Хърватска имат представител, докато ние се представляваме от г-н Неков и от г-нУручев, но те не са в „основната” група.

Даниел Буда

Даниел Буда е един от най-„върлите” защитници на фермерите. Преди няколко дни той внесе предложение в комисията следното предложение:

– „Земеделски стопани, които не получават ненавремено плащане от Разплащателната агенция, следва да бъдат компенсирани за забавени плащания”.

Той смята, че фермерите, които получават забавени плащания поради грешки на администрацията, трябва да бъдат компенсирани. Държавата трябва да плати за тези грешки. Ако ЗП има финансови задължения към държавата и е закъснял,  той трябва да плати глоби. Така и държавата трябва да плаща глоби при забавяне плащанията на фермерите след определените срокове, когато фермера няма вина. Това предложение депутата е направил по време на заседание на комисията. Засега това предложение на депутата остава без отговор от комисията, вероятно ще има продължение.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Е и ако имаш да взимаш 20000 глобяват те 20 лева и готово виновен си няма забавяне без причина!! Те са като полицай винаги ще намерят за какво да те глобят 😂😂😂

  2. Поради “грешки” на администрацията досега съм загубил над 100 хиляди лева. Даже и не съм се пробвал да ги търся, защото в момента текат нови “грешки”. Бутнеш ли ги, следват грешка след грешка.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here