Имаш смартфон, имаш и кантар

0

Един от най-тежките и опасни процеси, по отношение контрола на продуктивните качества на животните, е тегленето им. Това мероприятие много пъти се превръща в корида, когато трябва да се теглят животни за месо, отглеждани на пасище. Момчетата от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България – Сливен, тръгват на такива контроли с кантар, закачен за теглича на колата. По фермите им трябват прокари, няколко „ковбоя“ и те да се въоръжат със смелост. Почти след всяка контрола те се връщат с някакви поражения – настъпване, счупен телефон и др.
Но края на това „безумие“ вече се вижда. Agroninja разработи иновативен, интелигентен телефон, който изчислява теглото на добитъка с 95% точност. След повече от 5 000 теста Beefie е доказала несравнимата способност да улеснява живота на контрольорите и по-малък стрес при говедата.

“След хиляди тестове, мога уверено да се каже, че ние сме готови да отговорим на търсенето на стотици, ако не хиляди земеделски производители” – казват от Beefie. “Повечето от джаджите, които бяхме поискали във фазата на предварителна продажба, вече бяха доставени и работим върху изграждането на дистрибуторска мрежа, която да помогне на фермерите навсякъде”.

Agroninja е разработила лесен за употреба инструмент, който позволява на мениджърите на ферми да получат точен запис на теглото на всяко животно, за по-малко от половин минута, без докосване на животното и без специална подготовка. В резултат на нула стрес  за животните и нула  разходи. Технологията използва външно оборудване, комбинирано със снимки, заснети от 2-6 метра, със стандартни смартфони на Android 5.1+.

Устройството изчислява теглото и дава 95% точност, дори ако животното е в движение или е на тъмно. Заявлението разглежда състоянието, породата, рода, възрастта и общия външен вид на кравите въз основа на въведените от потребителя данни и създава запис с идентификационния номер на животните и снимката, която винаги е достъпна за бъдещи справки.

Унгарският екип разширява своята дистрибуторска мрежа в Гърция, Германия, Франция, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, Бразилия и Съединените щати.
източник:Beefie Agroninja

Govedovad.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here