Каква ”музика” слушат руските говедовъди

0

През последните години, по това време на годината, се върти една и съща „плоча”. Текста е един и същ, диригентите се сменят от време на време, солистите по рядко, но сменят партитурите според ситуацията, хористите едни и същи и  винаги пеят на различни гласове.
Резултата един и същ.
Някои лев по сметките, много енергия отишла на вятъра и чакане до следващата година и  следващото завъртане на плочата. Както знаем, плочите вече са демоде, не се използват от миналия век, което означава че трябва да има промяна. Каква, не сме ние, които ще казваме какво и как да се променя.
Но можем да напишем за това, каква „музика” слушат говедовъдите на Русия.

Само след шест дни, на 11 декември в Москва, забележете мощта на сектор мляко там – в Петровски туристически дворец, ще се проведе Петата млечна сесия на Русия. Става дума за мероприятие, на което се обсъждат всички въпроси свързани с млекопроизводството.
Да не забравяме, че през октомври пак в Москва, се проведе друга млечна сесия свързана с козевъдството.
Преди 5 години в Старозагорски минерални бани, се проведе първата и единствена за сега:  Първа среща на говедовъдите в България –  организирана от НСГБ.

Млечните сесии” са тримесечни срещи, на ръководители на ферми и млекопреработвателни предприятия,, представители на големи международни и руски компании. По време на сесиите, водещи местни и световни експерти обсъждат  глобалните тенденции в областта на производството, преработката и търсенето на краве мляко.  Обменят опит по отношение на  вътрешния и външния пазар.
Над 150 млечни компании  вземат активно участие в обсъждането на последните законодателни инициативи и тенденциите в промишленост-та, включително Hochland Russland, EkoNiva, Ерман, Danone, PepsiCo, Carat, Molsib, Parmalat, Sernur , Elansky maslosyrkombinat, Милка, Rusmolko, Kizelmann Rus, DeLaval, KPMG, Auchan, MSD и много други

Основните теми, които ще се разглеждат са:
Пазарът на мляко в Русия и света: сегашно състояние, прогнози за развитие на сектора през 2019, възможности за износ, инструменти за ефективност.

Освен тези сесии, на всеки три месеца се прави анализ на себестойността на млякото, което е голяма полза за управлението на процесите  по вземане мерки и включване на „инструменти” за париране лоши тенденции, ако има такива. Съответно резултатите идват и то разбира се, са положителни.
Благодарение на тези срещи се наблюдава интензификация на процесите, повишаване на средната и обща продуктивност.

От 2017 г има подпомагане на отрасъла, облекчени са процесите за влизането на чужди компании желаещи да развиват млечно говедовъдство и изграждането на мандри.

“Министерството на земеделието на Русия възнамерява да увеличи ефективността на държавната подкрепа. Времето за раздаване помощи по равно свършва. Според руското земеделско министерство, съществуващият механизъм  по даването на субсидиите в момента  е  несъвършен, затова се работи за повишаване на ефективността на държавната подкрепа” – казва министъра на земеделието.

Според  него, ще се формира механизъм за индивидуално подпомагане на специфични области, във всеки регион и страната, като цяло, въз основа на анализа, извършен за постигане и оптимизиране на ефективността на индустрията, както и за развитието на руския износ. Също така, парите за фермерите се дават ритмично, 80% от тези средства са прехвърлени на земеделските стопани, а до края на годината тази сума трябва да бъде 100%” допълва министъра.. 

Източник: ТАСС

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here