Новини от Русия: Кога ще ги стигнем руснаците

1

След една целенасочена програма във времето и в кратки срокове Русия, вече е основен играч в зърнопроизводството. От няколко години върви и програма за реставрация на млечното говедовъдство. Резултатите все още са по средата, но факт е, че има голяма крачка по отношение на генетиката, средната продуктивност се увеличава и броя на стадата, с над 10 т млечност расте, роботизацията е напреден план. Едновременно с това се следи изключително много за качеството на продукцията излязла на пазара. По-старите си спомнят, как преди 30-40 години в Москва имаше опашки за да се купуват наши праскови от по-ниско качество. Сега това е минало и руския клиент иска да консумира най-доброто. Дори, както писахме, че поради ембаргото е било спряно деликатесно козе сирене, внос от Франция. Руснаците  отвърнаха на удара, като си внесоха кози от породата, от която се произвежда това сирене и сега си произвеждат същото.

Всичко това е съпътствано с голям и качествен контрол от руската агенция по безопасност на храните.

Тези дни бе глобен „великият” „Данон” с 2000 евро, поради наблюдавани  нарушения, изразени в неадекватно санитарно състояние на помещения, в които се обработват и произвеждат млечни продукти, както и в нарушение на временните разпоредби за санитарна обработка на технологичното оборудване.
Няма прошка.
Още по-лошо се случи на Генералният директор на частната компания “Поп Маслодел”, който  е арестуван и обвинен в производство и търговия с продукти, които не отговарят на изискванията за безопасност на живота и здравето на потребителите.
Обвинението се базира на произведени млечни продукти със санитарно-технически нарушения и  посочени неверни  дати за производство.  Според изследването, в млечните продукти на кампанията, е открито микробно замърсяване, наличие на плесени и дрожди в неприемливи количества, бактерии, както и Staphylococcus aureus, които са опасни за човешкия живот и здраве.

Източник: Новини от РИА

1 КОМЕНТАР

  1. ДО КАТО ИМА ТАКИВА КАТО ВАС С М.МИХАЙЛОВ ПРОДАЖНИЦИ -НИКОГА.

ОСТАВИ КОМЕНТАР