Големите, които са по-големи

0

Когато говорим за големите фермери, обикновено ги оплюваме и търсим произхода на парите. Когато говорим за всичко друго голямо, го възхваляваме и дори искаме да го имаме.
Характерна черта на българина е да си пада също по-голямото. Обичаме големите къщи, големите коли, големите кучета, големите…… Изглежда това не е само наша черта. По голямото – този път става дума за бици, са и говедовъдите.

Преди няколко дни публикувахме материал за най-големия жив бик в Австралия, който за няколко дни  стана  звезда в социалните мрежи.

 Бик и то какъв

Канадските говедовъди обаче не искат да се примерат, че са номер две и веднага публикуваха своят голям бик в интернет пространството.
Това е бик Dozer, той е   по-голям от австралиеца  Книксър, както казва собственикът му – Карл Шоенрок, от канадската провинция Манитоба. „Нежният” гигант е  пухкав и обича да бъде милван, обяснява съпругата на Шоенрокс – Ранел.

Г-н Шоенрок казва:
„Един от най-често срещаните въпроси, които получаваме, е “Колко висок е Dozer?” Медиите започнаха да ни се обаждат и да посещават фермата. Знаехме, че при последното измерване  Dozer бе висок 6’3 ” или 208.5 см. Това измерване беше преди година или две. Преди няколко дни, когато Global News беше тук, ние за тях направихме замерване и метъра отсече 6’5 ” или 214.6 см. След като си отидоха, със съпругата ми повторихме измерването и сякаш то беше  малко над 6’5 “.

Очакваме да се появи и следващия рекордьор.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here