Дали “de minimis” е по-важен….?

1

Наредба 3, де минимис, хуманно отношение и още куп други подобни, изцяло изядоха заряда и потенциала на животновъдите.
Докато другите работят за дългогодишна сигурност, ние пък си харесваме на парче.
Само след няколко дни се организира голям млечен форум от млекопроизводителите в Брюксел. В същото време ще има среща на промишлеността мляко в Москва.
Както си е в реда на нещата, нашата е наред и вероятно няма да имаме  наши представители. Докато присъствието ни в Москва не е чак толкова наложително, то отсъствието ни от Брюксел говори вече за пълен крах на млечния сектор. Организаторите и в момента са по-добре от нас, по отношение на средните изкупни цени на суровото мляко, и по субсидиите,  но са дето се казва на барикадите. Едни от тях дори произвеждат по-малко мляко от нас, но са тръгнали да защитят своите говедовъди. Би трябвало да има и наши представители, нали отчитаме ръст от над 10% производство. Ясно е, че и организациите ни толкова струват щом нямат покана за срещата. През това време, ние пак ще сме на барикадите, за да разделим един милион лева. Всъщност какво ще се случи.

Източноевропейските производители на мляко/разбирайте Полша, Чехия и Балтийските републики/ и ЕМВ /Европейския съвет за мляко/ призовават държавните и правителствените ръководители, да създадат справедливи условия в ЕС.
Govedovad.com

Публикувана е и следната покана:

Покана за участие в пресконференция на млекопроизводителите на 13 декември 2018 г. в Брюксел

Уважаеми представители на медиите,

Равно третиране и справедлива обща селскостопанска политика – това са исканията на различни земеделски организации от трите балтийски държави, Полша и Чешката република и Европейския съвет за мляко (EMB). По повод срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на ЕС в четвъртък, 13 декември, ние планираме съвместни действия в близост до сградата на Съвета на ЕС, за да защитим нашите искания. .

Настоятелно Ви каним на следните събития на 13 декември 2018 г.:

12:00 часа                    пресконференция

Участват: представители на борда на ЕМБ и литовската организация на производителите на мляко LPGA
Място: Rue de la Loi, 1040 Брюксел 

13:00  шествие в близост до сградата на Съвета на ЕС

Участват делегации на производители на мляко от цяла Европа, както и организации от други сектори, включително Асоциацията на литовските и латвийските селскостопански организации, Естонският фермерски съюз.
Място: Rue de la Loi, 1040 Брюксел 

Очакваме с нетърпение да ви се явите на събитията. Пресконференцията ще хвърли светлина върху решенията и решимостта на млекопроизводителите да насърчават справедливо и устойчиво селското стопанство в Европа. По време на действието ще имате възможност за разговори и снимки с представители на различните европейски организации.

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Да видим, коя от нашите организации е узряла достатъчно да подкрепи програмата на ЕМБ, която пак ще се представи в Брюксел, и тя е свързана с нещо като квотна система, с глоби за свръхпроизводство и т.н.

ОСТАВИ КОМЕНТАР