Резултата – 1500 т мляко на ден

2

В EkoNiva  производството на мляко  надхвърля 1500 тона на ден. Това е най-високото стъпало на пиедестала по отношение на производството на сурово мляко в Русия и ТОП 10 в света, съобщават от  пресслужбата на компанията.

“Необходимо бе на  EkoNiva  по-малко от една година, за да нарасне производството от 1000 тона мляко (27 декември 2017 г.) до сегашните нива. Това е много работа. Това със сигурност е заслуга на целия екип на EkoNiva” – казва председателят на холдинга – StefanDürr. Всички – от агрономи и зоотехници до икономисти – са истински професионалисти в своята област, влагайки цялото си сърце в работата си”.
Млякото се произвежда в пет ферми, в които се отглеждат над 130 000 говеда в т.ч 63 000 крави.
 През последните години са пуснати в експлоатация 21 високотехнологични  продукта, един от които е роботизирано доене. Реконструкцията и модернизацията е направена на съществуващите млечни ферми в съответствие с напредналите технологии за животновъдството.
В предприятията на EkoNiva се отглеждат породите Симентал, Швейцарско Кафяво говедо, Бял и Червен Холщайн. Младите животни се държат на чист въздух, в индивидуални и групови халета. Особено внимание се отделя на качеството и състава на фуражите.

Специалистите от животновъдния сектор, редовно повишават квалификацията си: те са обучени в животновъдни предприятия в Германия и Русия, посещават големи местни и чуждестранни изложби.

99% от млякото се продава като най-висок клас. Партньорите по обработката включват групата Danone, Molvest CJSC, Tula Dairy Plant OJSC, Liskinsky Gormolzavod LLC. Млякото от EkoNiva се доставя и за производството на преработени сирена под търговската марка Hochland.
ТАСС

2 КОМЕНТАРИ

  1. Не е толкова важно колко мляко доят на ден, количеството от една крава!

ОСТАВИ КОМЕНТАР