Говедовъдни новини

0

ТУРЦИЯ: Масова смърт на пчелни семейства, през последните месеци в Турция. След извършване на задълбочен анализ на ситуацията, експертите са установили две причини за масовата смърт на пчелите. Първата и основна, са пестицидите, които особено често се използват в царевичните ниви в Адана и Чукуров, както и в областта на памука в Урфа. Втората причина е глобалното изменение на климата и недостатъчния нектар.


РУСИЯ: В района на Ямал се радват на богата „реколта” от еленово месо. Досега са заклани над 27 000 бр елени и получени над 1000 т месо. Над 600 т от месото е екологично. Клането се извършва основно в три модулни кланици. Над 60 т от месото е доставено от частни земеделски производители.


ИЗРАЕЛ: „Овцете трябва да помогнат на Тел Авив за поддръжката на зелените  площи. От пролетта 16 овце, ще бъдат „назначени” на работа в парк, в предградие на израелски крайбрежен град. Те ще пасат тревата, която расте много бързо и пречи на другите растения да покажат своята красота. От май животните ще пасат в парка съпровождани от пастир и две кучета. Ако пилотният проект е успешен, тогава в 20-те парка ще се пускат овце за да се радват хората на тревата и цветята” – казва един експерт от кметството на Тел Авив.


СВЯТ: Повече от два милиарда души нямат тоалетна в домовете си, според ново проучване. 620 милиона ученици нямат тоалетни в училището си. Това е “ужасно”, защото не само здравето и образованието на децата са застрашени, а и бъдещето им. Липсващите тоалетни могат да имат фатални последици, особено за учениците.  Около 140 000 ученика умират всяка година от диария или други заболявания. Други 289 000 деца умират от заболявания поради лоши санитарни условия, преди да навършат училищна възраст.


ШВЕЙЦАРИЯ: Какво ще видим в календара на швейцарските земеделски производители през 2019 г.

Надя обича конете и кравите, тя самата е земеделски производител Лара не е ЗП но помага на своя приятел в работата във фермата,защото той е фермер
Карол,често помага на родителите си в стопанството им Хелън също не е ЗП, но редовно помага в земеделието на родителите си и приятели

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here