Честит празник ветеринарни специалисти

1

Сайтовете Govedovad.com и Овце & Кози поздравяват с професионалния празник, ветеринарните специалисти на България. Същите успяха в един изключително тежък период, да се борят с ”влезлите” заразни болести по животните. Заедно с практикуващите ветеринарни лекари и тези работещи в лабораториите и науката, успяха да изградят „Защитен Щит” пред опасните заболявания.
Ние искаме да отличим ветеринарните лекари, с които сме работили през годината, и те са давали всичко и са помагали на нашите фермери.
Разбира се, най-напред поздрави за двамата „водачи” на отборите, които играят в един екип , ако може да се изразим така.
Това са д-р Дамян Илиев-шеф на БАБХ и д-р Цветков-шеф на практикуващата ветеринарна гилдия.
Към тях ни се иска да добавим Заместник-министър д-р Янко Иванов, д-р Ликов и д-р Георгиев от Центъра за риска.
Другата група ветеринарни лекари, са тези, които учат младите мераклии, да сложат ботушите и хванат спринцовките. Преподавателите и прекрасни специалисти д-р Никифоров, д-р Василев, д-р Петков, д-р Георги Куцаров.
Администрацията също има заслуги, за опазването на животните от заболявания. Поздрави за ветеринарната колегия от Областната ветеринарна служба в Сливен- д-р Пенчев, д-р Дренски, д-р Лещевски, д-р Веско Василев.
Тука добавяме д-р Иван Димов от Айтос, нашите приятели от Казанлък – д-р Алчев и д-р Шиков, д-р Пламен Конов от Бургас, също заслужават специални поздрави за празника.

Все пак ни се иска, да отделим малко повече място, за двама ветеринарни лекари от държавните структури. Това Иска ни се също да кажем няколко думи и за

 Д-р Георги Чобанов. Винаги отговорен към нашите питания, било устно, било по пощата. Винаги намира време да ни отговори и то много преди определения от закона срок. Всъщност каква е визията на един млад все още ветеринарен специалист. Не е лошо да я знаем, защото точно тази на д-р Чобанов вдъхва голямо доверие и сигурност за правилното решаване на проблемите.

Ако някой си е помислил, че ще забравим тези, които с ботушите и ушанките са по фермите всеки ден, просто се лъже.

Поздрави за изключителните професионалисти д-р Стоян Иванов, Данчо Бойчев, д-р Здравко Ножаров, д-р Николай Григоров, д-р Маргита Христова, Даниел Атанасов – от гр. Сливен, Коцето от Нова Загора – всички те страхотни професионалисти.

Да не забравим да споменем д-р Сашка Лачева, д-р Светлана Сиракова, д-р Владимир Сираков от Сандански.

Искаме да отделим специално внимание за един ветеринарен лекар с голямо сърце и големи познания във ветеринарията.
Става дума за д-р Янко Митев от Ямбол – научен работник, ветеринарен лекар на АПК, бизнесмен, фермер /собственик на едно от най-добрите стада от породата Лакон. Получил тази година средно от овца значително повече от заветното достижение от 400 кг за биволица/. Отглежда също овце от породата Ил дьо Франс, зайцеферма и другите две ферми – гълъби и кучета като хоби. Изключителна професионална подготовка, истински ветеринарен лекар. Поздрави за д-р Митев. Поздрави и за неговия племенник, който преди три години също завърши ветеринарна медицина и е на „барикадите” с вуйчо си всеки ден.
Честит празник доктори и наздраве.
Михаил Михайлов
Тоня Мишева

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР