Българите ще помогнат на Москва да развие производството на биволско мляко

7

Прочитайки това заглавие, всеки животновъд ще изпита малко гордост, че ще помагаме на един от колосите на нашето съвремие. То се иска и голяма доза отговорност и самочувствие  за да правиш такива изказвания. Поздрави за г-н Цветозар Генчев – заместник-директорът по икономическите въпроси на Центъра на промишленост на Република България в Москва

Българският бизнес се интересува от развитието на селското стопанство и преработката в региона на Москва. Това заявиха представители от  на Центъра на промишлеността на Република България в Москва  на среща със заместник-министъра на инвестициите и иновациите на Московския регион Антон Примов, пише The DairyNews, цитирайки пресслужбата на отдела.

“Чували сме за плановете на региона за производство на сирене и сега обмисляме възможността за създаване на завод в района на Москва за преработка на остатъчната суроватка в храна за животни”, заяви г-н Цветозар Генчев. Той отбеляза, че на първия етап експертите от България ще трябва да направят  анализи на суровината и преценят подходяща ли е за обработка.
Освен това, според българските предприемачи друга обещаваща област на сътрудничество е производството на биволско мляко. Днес в България, следвайки страните от Западна Европа, броят на фермите и земеделските стопанства, които се специализират в отглеждането на биволи, рязко се е увеличил. Тези животни имат добро здраве и имунитет към различни заболявания, при тях не е имало нито един случай на болестта  луда крава. Бъфало млякото е богато на калций, магнезий, фосфор, желязо, цинк,  източник  е на рибофлавин, витамин В12 и витамин А и С. Серумният протеин на напитката е по-устойчив на топлинна обработка и прави един от най-добрите видове сирене популярни по целия свят с името  моцарела.

“Само в Италия се произвеждат годишно около 33 000 тона маркови сирена, произведени от биволско мляко. То също така формира основата на моцарелата произведена в Швейцария, САЩ, Австралия, Бразилия, Венецуела, Аржентина и нашата страна. Ние се интересуваме от установяването на отглеждането на биволици и преработката на млякото им в региона на Москва, като един от лидерите в развитието на селското стопанство в Русия “, е казал г-н Цветозар Генчев.

Източник: DairyNews

Govedovad.com

Всички права запазени. Позоваването на Govedovad.com е задължително!

7 КОМЕНТАРИ

  1. ПОРОДАТА “БЪЛГАРСКА МУРА” Е РЕЗУЛТАТ ОТ КРЪСТОСВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ НАТИВЕН БИВОЛ С БИЦИ ОТ ПОРОДАТА , ВНЕСЕНИ БИЦИ ОТ ИНДИЯ.ТОВА Е НАЙ-КРОТКИЯТ, НАЙ-МЛЕКОДАЕН БИВОЛ В СВЕТА. РЕЗУЛТАТ Е ОТ РАБОТАТА НА УЧЕНИ ОТ СЕЛСКОСТОПАНСКАТА АКАДЕМИЯ, КОЯТО СЕГА Е ПОДЛОЖЕНА НА ЗАДУШАВАНЕ.

  2. Рязкото уелучение настъпи в Италия преди петнайсет има години и във Венецуела се ла преди 20 тина😲

  3. Всички знаем че рязко се увеличават само приходите благодарение на реформата в Севернокорейската ССА й нас но накрая се оказва че ги няма. Весела Коледа Говедовъдство бг

  4. Щом България ще помага значи Руснака скоро няма да пие мляко

  5. Хубаво, ама поне биволарите да знаеха за тази идея……… Винаги някой подхвърля идея без да е подготвен….

ОСТАВИ КОМЕНТАР