Полша – доказват бременността на кравите

0

Полската федерация на  животновъдите обяви за въвеждането на нова услуга в своята дейност. Животновъдите, които дават проби мляко за контрола на продуктивните качества на животните, ще могат да проверят и дали кравата е бременна!

Поради факта, че пробите от млякото при контрола на стадото се  вземат веднъж месечно, от Федерацията предложиха интересно решение за животновъдите. През 2019 г. офертата на Федерацията ще бъде обогатена с тестове и за бременност на базата  дадените проби от мляко и съдържанието на посочените в млякото вещества. 
Фермер, който желае да извърши тест за бременност, ще може да си поръча и лабораторен тест, който ще провери свързаните с бременността гликопротеини (PAG). Теста  може да бъде проведен 28 дни след осеменяването и 60 дни след последното отелване. Селекционерът ще избере кравите за тестване.

Тестът PAG  има много предимства – спестява време, работа и пари на фермера, бремеността може да се провери от 28-ия ден след осеменяването и да се потвърди.
Първите три месеца след въвеждане на теста, пробите ще се изследват безплатно и ще са част от таксите за извършването на млечния контрол, което означава безплатни. Все още не е известно, какви ще бъдат разходите за изследвания след март 2019 г. Тестовете на PAG са известни по целия свят и досега са  проведени  около 18 милиона теста.

Govedovad.com

Всички права запазени. Позоваването на Govedovad.com е задължително

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here