Помощи за мляко

2

Разбира се, че не става дума за България. Нашите животновъди от млечния сектор си получиха помощите. Ако ги питате дали са доволни, при всички случай ще ви кажат, че не са. Но повече ги е яд, че имат с  почти 70 лева по-малка ставка в сравнение с миналата година. Тук веднага ще дойде и спора – „моите крави дават  по 8 тона мляко, а твоите по 4-ри и вземаме едно и също“.
Всъщност угодия няма.
От началото на декември, един наш читател и приятел, говедовъд, се обаждаше по два пъти на ден и питаше  -кога ще ги дават най-после тези субсидии. След като субсидиите дойдоха, той веднага пак се обади. Този път въпроса беше – защо дадоха толкова много пари, защо не ги дадат след Нова Година. Сега ще трябва да платя  сумати данъци.

Тази помощ, за която сега ще стане дума, се дава на швейцарските фермери. Това е нова добавка за полученото мляко.

Близо 16 000 фермери вече са се регистрирали за да им бъде платено. Очаква се, от всичките 19 000 млекопроизводители, да се запишат до 16 500. Млекопроизводителите получават обща добавка за мляко от 4,5 сантима /8.5-9 стотинки/ на килограм транспортирано /предадено/ мляко.
За да им бъде платена тази сума, земеделските производители трябва да се регистрират веднъж. Определените суми за помагане ще бъдат изплатени до края на декември.

Govedovad.com

Всички права запазени. Позоваването на Govedovad.com е задължително

2 КОМЕНТАРИ

  1. хаха наШИТЕ големи фермери да получвамат по 20ст ЗА литър пак от нас малките да взимат по10ст на литър и да ни вдигнат данъците на 40% и тъмън БАЙ хуй да се угоди. Между другото сам на 24 год. и ми се повръща от тази система, ние сме си виновни ПОСТОЯННО СИ ЗАДАВАМ ТОЯ ВЪПРОС ЗАЩО СИ ГО ПРИЧИНЯВАМ ТОВА ВСИЧКИТЕ МИ ПРИЯТЕЛИ СА В ЧУЖБИНА АЗ КАТО РОБ РИНЯ……. НЯМА НИКАКЪВ НАПРЕДЪК ВСЯКА ГОДИНА СТАВА ПО ЛОШО СТАНАХ И СЧЕТОВОДИТЕЛ И ФЕРМЕР ..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here