Светлината – враг на млякото

0

Мляко, изложено на светлина в продължение на 16 часа, губи повече от половината от количеството на витамин А, който първоначално се съдържа в него, ако не е в опаковка, с подходяща защита от светлина. Това са резултати от последни проучвания, относно съхранението на млякото.

През последните две години, научните изследвания върху ефектите от светлината, върху пакетираните храни и напитки, се увеличиха. Проучванията показват, че когато е незащитено, качеството на млякото, изложено на светлина, може да се влоши само за четири часа. Обикновено млякото има срок на съхранение 20 дни и е обичайно увреждането да е резултат от прекомерното излагане на светлина. Въпреки това, повечето потребители не са наясно, че пакет без защита засяга продукта.

 Изследователската компания за услуги и сертифициране, която е разработила патентована технология за опаковки, които могат да повишават свежестта, да запазят вкуса на хранителните вещества и дори  да удвояват срока на годност на млякото и другите млечни продукти. Фирмата работи с производители от цял ​​свят, за да определи най-добрия метод за опаковане на техните продукти. При млякото, технологията е наречена  “Слънчеви очила за мляко”.

 Добре известно в изследователските среди е, че всеки вид светлина ще засегне сериозно хранителното съдържание, вкуса и свежестта на млечния продукт с течение на времето. Но този проблем, едва сега и то  бавно започва да става известен сред обществеността.

 Учените са провели  доста глобални проучвания и се оказва, че само 25% от жените в САЩ и 23% от тези в Европейския съюз, са наясно с последствията от излагането на млякото на светлина.

Едно нещо, което се надяват от компанията е, да унищожат мита, че всяка непрозрачна опаковка осигурява адекватна защита от светлината.
От компанията твърдят, че просто непрозрачността не е надеждна мярка.
“Това, което липсва в днешната индустрия, е инструмент за бързо измерване и налагане на индустриални стандарти, така че, производителите да могат бързо да проектират своята защитна опаковка”.

Най-използваният и най-надежден материал за оптимална защита от светлината е пластмасата от PET.
“Ние измерваме, оценяваме, сертифицираме и насочваме дизайна на опаковките, за да осигурим най-високите нива на защита от светлината, така че, продуктите да поддържат висококачествената си свежест и храна, които потребителите очакват”

Govedovad.com

Всички права запазени. Позоваването на Govedovad.com е задължително

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here