Нови законови промени в Германия

0

Както у нас, така и в повечето държави от ЕС от началото на 2019 г се правят промени в законодателството свързано с такси, данъци и други. Както при нас, най-напред се оплюват тези промени, които по правило са винаги нагоре, след това, всички свикват с тях и чакаме следващата Нова Година, театъра да се разиграе в подобен сценарии.
Какво ще се увеличи у нас, ни се поднася по лъжичка и по някой път и в пласмасова лъжичка, на която не може да се напише нещо. За един ден ни бе казано за скока на водата и евентуална такса за северна дъга.
Вероятно и някои от другите данъци ще дръпнат напред.
В Германия обаче, всичко е сложено на масата и хората след три дни ще почнат да си плащат чинно всичко което дължат.

В началото на годината в Германия влизат в сила редица законодателни промени в селскостопанския сектор. Германската асоциация на земеделските производители (DBV) посочва следните важни въпроси:

Промени в трудовото право

От 1 януари 2019 г. минимална работна заплата се увеличава до 9,19 EUR/час (брутно). Дори е ясно, че законовата минимална заплата ще се повиши до 9,35 евро на час до 1 януари 2020 г.

През 2019 г. ще се увеличат и непаричните ползи за работниците. Общата референтна стойност на храната  ще бъде увеличена от 246 на 251 евро на месец. Това се включва 55 евро за закуска и по 97 евро за обяд и вечеря. Сумите за настаняване (за един служител) се покачват  до 231 евро. Ако работодателят предоставя на работника или служителя храна и  безплатно настаняване, обезщетенията в натура се използват за оценката на социалното и осигуряване.

Считано от 1 януари 2019 г., вноските за осигуряване  на земеделските производители  ще се увеличат. Вноските са:  в старите федерални провинции 253 €/месец (предходната година: 246 €) и в новите федерални провинции – 234 €/месец (предходната година: 219 €). По този начин те се увеличават с 2,8% (запад) и 6,4% (Изток).

Приносът на активните земеделски стопани към здравното осигуряване в селското стопанство, също се увеличава във всички класове на вноски от 3 до 19 с около 14%, при класовете вноски 1, 2 и 20 с 1%.  Увеличава се и приносът към фонда за дългосрочни грижи в земеделието.

Движейки се с над 40 км.час, селскостопанските и горските превози са освободени от задължението да плащат пътни такси.

Govedovad.com

Всички права запазени. Позоваването на Govedovad.com е задължително

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР