Мобилна кланица – какво е това чудо

В случая имаме две страни – месопреработвателите и производителите на месо. Както и му е реда, между двете фракции винаги има барикада, дори и невидима.

На първо място надеждата, че ще се получи по-добра цена за фермера. Второто е, че фермера става вече независим и няма да скланя глава на някой мастит мургав брат с ланец на врата или градски тарикат, закупчик на кланицата, /ако има още такива/.

На второ място, имайки  кланица, фермера ще може да много по-лесно да коли животните си. Например има окръзи, в които няма кланица за ЕРД.
По закон фермера има право да коли животно на фермата, но трябва да използва месото за собствена консумация. Няма да говорим, когато се наложи по някакви причини да се водят животни на кланица. Всъщност превърнали сме нашите фермери в мазохисти по отношение клането на животните. Преглед на животните, пътен лист от държавния лекар /в събота и неделя те са невидими/, следва маршрут на камиона и пломбиране и …… още доста процедури.

Ще бъде добре, ако този материал прочетат босовете на кланиците и започнат да работят по този начин. Ще има двоен ефект – за едните ще има месо, защото и то ще свърши, другите пък ще си решат проблема с проблемните животни.
Govedovad.com

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

3 КОМЕНТАРИ

  1. Това с мобилните клнници го видях преди 30 години в Дания при тогавашния”загнил капитализъм”но датският народ работи със съвест и морал,не е като при насНие гледаме да излъжем,да се облагодетелстваме за сметка на другите и винаги мислим как да прецакаме другите.

  2. Измамена бях от Фирма Чех по точно от негови хора цигани които ми дадоха25лв за животинче което беше презобено

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here