Да останеш отгоре, когато пазарът е надолу

Професорът от Вирджински технически университет Дейвид Кол, работи с фермери от няколко десетилетия и заедно с тях е преживял не  един икономически спад.
Той предлага и следните съвети за фермерите, по време на криза в сектора:

  • Обгради се с позитивни хора. Едно от нещата, които установявам, е че при самооценката си, хората  често се приравняват и сравняват с хората, които са около тях. Хората, с които прекарвате по-голямата част от времето си….как виждат чашата – наполовина празна, или  наполовина пълна?
  • Изключете социалните медии и телевизията. Бъдете избирателни и ограничени в използването на медиите, тъй като те често изобразяват крайности. Тези свръх-раздути или силно страстни изображения, могат да бъдат емоционално изтощителни.
  • Разчитайте на мъдростта на старите. „Понякога трябва да затворим нашата технология и да поговорим с баба или дядо, или с по-възрастен човек в общността, който е преживявал много от тези икономически цикли в индустрията на селското стопанство. Тяхната мъдрост и философия могат да бъдат успокоителни, особено в тези цикли на падане надолу.“
  • Инвестирайте в себе си. Оставете фермата за някой ден и посетете образователни семинари, особено тези, извън селското стопанство.  Не допускайте самоличността ви като земеделски производител да е единственото нещо, което ви определя. Намерете време за образование и отделете време за размисъл.
  • Възползвайте се от възможностите да служите на другите. Прекарването на време в служба на по-малко щастливите може да осигури ценна перспектива и да помогне да  премахнете собствените ви грижа. „Един приятел, който наскоро се завърна от мисионерско пътуване до Гватемала, каза, че това е невероятно възвишаващо преживяване“. “Има и много начини да се върнете обратно във вашата местна общност, особено по време на празниците.”

Краят на една година и началото на другата е идеалното време да направите крачка назад и за да оцените бизнеса си и личните си цели, както и да вземете предвид вашите , които не могат да бъдат измерени в долари и центове.

Govedovad.com

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here