Уикенд – Говедовъдни новини – 120 секунди

0

Само за 120 секунди ще се разходите по света и научите много за животновъдството и не само за него.
Всичко, от което се нуждаете е 120 секунди, за да сте актуални!


ПОЛША: Страната е на първо място по  производство на гъски в Европа. Повече от осем милиона гъски се изнасят от страната. До 2017 г най-големите купувачи на гъски са Германия и Франция. През 2018 г обаче  най-големият вносител по стойност, стана … Хонг Конг .
Увеличение на консумацията на гъше месо има и в Полша. Статистически поляка е изял през миналата година над 300 грама  месо от гъски. Това е 20 пъти повече от преди десетина години.


КАНАДА: Изследователи от Университета на Британска Колумбия, са анализирали поведението на телета през първите месеци от живота им. Личността им се определя веднага след раждането, чрез наблюдения  и измерването на температурата, дори и на очите. След няколко седмици отново са проведени подобни наблюдения. Оказва се, че телетата имат индивидуални символи – също като хората. Те се различават едно от друго по игривост и общителност. Нещо повече, те могат да бъдат оптимисти или песимисти! Може би си струва да погледнем по-отблизо животните си при следващото влизане в обора.

САЩ: Една млечна крава е взела участие при дипломирането на студенти в университет в Мисури. Вървящата гордо в района на университета крава изненадала стотици студенти. Три годишната Амелия, е доведена от студент завършил  зоотехника, но със съгласието на Ректора.


САЩ: Много поддръжници на проекта са изразили желание да станат дърво след смъртта си. Щата  Вашингтон може да стане първият  щат  в Съединените щати, където заедно с кремацията и погребението, ще се легализира човешкото компостиране – използването на човешки останки като тор. Това може би се дължи на високите разходи при погребение, които през  2017 г. са над 7 000 долара. В сравнение с това процесът на „преопаковане” ще е значително по-евтин – очаква се разходите за семейства да бъдат намалени до 5 500 долара.


БЕЛАРУС: Нови паметници на животни се появиха в Беларус в края на годината, с което обществеността регистрира своята подкрепа за животновъдите. Паметникът на кравата на Комаровския пазар е единственият в Беларус. От само себе си се разбира, защо това е такава чест за нея – благодарение на това животно, имаме здравословни храни, които изобилстват на рафтовете на нашите магазини и които дават на страната значителни валутни приходи. Това е кравата по време на Великата отечествена война, която е основният гарант за оцеляване.


  РУСИЯ: Русия има най-много коне в Света. На 100 руснаци се падат 26 коня и това е най-високият процент за планетата.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here