Swiss Expo 2019 – Състезание за едър рогат добитък

1

 Едно от най-престижните, според някой, третото в Света по стойност изложение за едър рогат добитък,  е изложението в Лозана, известно на говедовъдната общност като Swiss Expo.
Тазгодишното изложение се проведе в края на втората седмица на януари.

Събитието се превърна в празник за говедовъдите, което се потвърждава от големия брой участници – 130, 400 животновъди, повече от 1 000 крави и около 20 000 посетители,  посетиха изложението си в града на Женевското езеро. 

Общо осем породи  говеда от породите Симентал, Кафяво Швейцарско говедо, Монбелиард, Джерсей, Кафяво говедо,  Швейцарски Симентал, Червен Холщайн и Холщайн,  излязоха на ринга за да бъдат отличени най-добрите.
Организаторите отбелязаха и увеличение на броя на младите развъдчици. Около 80 млади развъдчици на възраст между 9 и 28 години от 7 държави (Швейцария, Франция, Австрия, Германия, Белгия, Италия и Люксембург) взеха участие във второто международно представяне.

Всеки ден, по време на изложението, имаше състезания по породи, за които ще разкажем допълнително. Следващото издание на Swiss Expo се очаква да се състой от сряда, 15 януари до събота, 18 януари 2020 година.
Swiss Expo

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here