Идва времето на младите фермери

33

Досега минаха доста програми за млади земеделски производители.
Дали парите бяха малко или на младите бързо им мина мерака, на терена не останаха кой знае, колко млади производители.
Ясно, че това положение не е само в България, а сигурно така е  в доста страни, щом на високо ниво ще се обсъждат въпросите за подпомагане на младежите.

Предложенията ще бъдат обсъдени на заседанието на Комисията по селско стопанство в Брюксел на 29 януари 2019 г. Едно от предложенията на членовете на ЕП в комисията по земеделие и развитие на селските райони на Европейския парламент ще е за изменение на европейския регламент и за определяне на правила за разработване на национални стратегически планове за удължаване периодът на подкрепа  на млади земеделски производители от 5 до 7 години.

Членовете на ЕП в комисията по земеделие , вече са внесли  документ с такова съдържание.

Освен това държавите-членки на ЕС , могат да предвидят специални разпоредби за младите земеделски производители, които са членове на организации на производители или кооперации, така че те да не губят подкрепата си по този член, когато се присъединят към съответните им организации. На 29 януари 2019 г. Европейският парламент ще обсъди промените, които трябва да бъдат направени в настоящия регламент за  разпределението на субсидиите. Съгласно същия регламент, размерът на подкрепата за създаване на млади фермери ще се увеличи до 100 000 евро.
Комисия по земеделие ЕП

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

33 КОМЕНТАРИ

 1. Заглавието, е объркано а е. ИДВА ВРЕМЕТО НА НОВИТЕ МЛАДИ ЧАНТАЖИИ

 2. И после да ви дойде проверка и да ви каже че не сте изрядни и парите няма да дойдат и накрая ще дойдат и ще ви избият всичките животни накрая сте 0

 3. Глупости.аз съм на 26 години и вече се отказах.Няма как да стимулират или създадат условия за фермери без значение от възрастта в тази Тъпа държава.

  • Andrei Andreev не е въпроса до 45лв ти ако имаш условия за пласмент на продукция няма да имаш нужда от тях, но в случая в нашия край има една мандра която решава в средата на сезона че няма да взима мляко повече и ти какво правиш,не можеш да докажеш реализация на мляко търпиш финансови загуби защото хвърляш мляко и приключваш притиснат от бюрокрация.ТОва е реалността

  • Inka Serafimowa ми защо всеки в млякото търси причина. Насочвате се към месодайни и всичко е ок като мандрите се ебават

  • Същото там трябва да продаваш месо или живо и като няма на кого пак в изходна позиция

  • Andrei Andreev Принципно си прав ….Но само принципно !Действителността е друга !

  • Andrei Andreev то и мляко има на кого да се продава, но на каква цена? Така е и с животните.

  • Andrei Andreev Как да опитва, като средствата не се разпределят по приоритет а по шуробаджанащина. Някой знае ли колко виртуални стада са точили програмите? Някой знае ли колко къщи за гости са финансирани по програмите и не функционират по предназначение. Някой знае ли защо една мандра спира да изкупува мляко а продължава да произвежда млечни продукти?

  • Andrei Andreev да, но в един момент любовта към животните се изпарява пред невъзможността човек да си изхранва семейството.

  • Yordan Yordanov Държавата няма интерес, да има достойно работещи и печелещи семейни ферми и стопанства. Във всеки един отрасъл. Тия хора са потенциален проблем за управляващата клика. Тия хора един момент ща започнат да печелят за себе си и семейството си достатъчно, и ще започнат да мислят за общността в която живеят – махала, село, градче… Ще искат училище, доктор, ще питат за автобусна линия, за навременно сбиране на смет… за нормален достоен живот. А сега…. сега е борба за насъщния и всички тия други… общи… чужди проблеми не са “интересни” и важни на малкия човек и той не се занимава с тях. Затова го и мачкат – защото могат. Кой им пречи…?!

 4. С тая бюрокрация Европа ебречена, един проект, се разглежда за една година, високи осигуровки, много малко приходи, обречени сме, както е тръгнало само зърно производител и ще останат

 5. Идвало времето….то времето отдавна си отдиде и въобще не е било наше. Преди 3 години кандидатствахме по млад фермер с ферма за охлюви. Отрязаха ни, защото охлювите не били приоритет – ей така си заминаха 30-ина хиляди лева инвестиции. Започнахме да съдим фонд земеделие, но на 2-рата година младият фермер не издържа финансово да се самоосигурява и се отказа и прекрати регистрацията си. На третат година осъдихме фонда, че неправомерно ни е отказал финансиране преди 3 години, а те след решението на съда решиха,ч е щискат да видят охлюевите отпреди 3 години….ковто няма как да се случи, а и понеже младия фермер вече не бил фермер…пием студена вода и духаме супата….да не се бил отказвал 3 години по-късно. Баси смешниците и нещастна държавица, в която никой не мисли за хората, които искат да работят, а само се помага на крадците и измамниците. Нещастен народ, заслужаващ управниците си! Тъпанари сме всички, колито просължаваме да стоим и да си мисли, че нещата ей така….от самосебе си ще се оправят и ще стане по-добре от Швейцария! Жал ми е дори и за себе си, защото сам нищо не мога да направя освен да се ядосвам на себе си и на всички около мен….на цялата заспала нация! Уточнение – това не е подклаждане на желание за тероризъм, просто споделям злобата си от безсилието си!!!

 6. И с мен се случи нещо подобно.Похарчих едни 20 бона и накрая не одговаряш на изискванията , магистър по аграрна икономика съм . Сед 3 месеца ми казват че съм пропуснал срока и съм одговатял на всички изисквания но било късно.

  • Krasimir Cviatkovcki всичко е числа и проценти от дадена сума,и всичко е точно.

 7. От държавна чешма вода да не пиеш, казваше дядо ми. Вие дядовци нямате ли?

 8. Невъзможността да се случат нещата за малките стопанства е заложена още в първоначалната мисъл за кандидатсване по тия фашистко ликвидаторски програми. Докато кандидастването не стане напълно безплатно и прозрачно, така ще е. Партиите ще точат програмите, чрез назначените си феодали а мучо ще продължава да гони Михаля и да духа супата.

 9. Тука правят ч вдомси не може да гледаш 5 овце трябва да са извън селото хората масово си рзпродадха токта инкраия за месо ще взимаме пак от други държави както всичко до сега внасят боклуци от други държави ание ги ядем както месо сирене с палмово мсло искат савсем България да пропадне всичко ще бъде от други държави внсно с химия ане домашно от българия

  • Това е идеята, да заличат малките ферми и да диктуват пазара. Сега париини шуробаджанаци правят големи ферми и след няколко години като заработят на пълна пара тогава и вноса ще ограничат и търговията ще потръгне, но хилядите дребни трябваше да бъдат ликвидирани с финансови лостове. Тия програми за млади фермери са пак за тяхна облага. Досега лапаха дядовците от сега започват внуците. Пътеките са отъпкани само се сменя повода за усвояване на средствата.

  • Yordan Yordanov дано да позволят на младите да промният поне малко България към добро селско стопанство

 10. ТЕЗИ КРАВИ НА СНИМКАТА ЗА ДРЕСИРОВКА ЛИ ГИ ГОТВЯТ ЗАЩОТО ПО КАМЪНИТЕ НЯМА ТРАВА?

 11. Мафията няма да допусни младите да се отпуснат много, ша им дупчи кравите , когато искат за да не натрупат мънгизи !

ОСТАВИ КОМЕНТАР