Напредъкът на Русия в животновъдството, не с крачки а със скокове

1

Руснаците си имат достатъчно самолети и през последните години хвърлят големи усилия за подобряване резултатите от животновъдството. Най-напред се решават въпросите в сектор мляко. Резултатите за миналата година са обнадеждаващи. Произведено е повече мляко от 2017 г, а плановете за тази година да има ръст от 3%. Вносът на млечни продукти е намален с 16% в сравнение с миналата година и е най-ниския за последните 15 години. На всеки три месеца се провеждат млечните сесии, където се сверяват часовниците, работи и индекса на разходите при производството на мляко в Русия.

„Въвеждането на електронно ветеринарно сертифициране и други механизми за защита срещу болести по животните в селското стопанство, ще допринесе за цивилизованото развитие на индустрията, и ще окаже положително въздействие върху здравето на хората. Установяването на ред в тази област, със сигурност ще допринесе за цивилизованото развитие на селското стопанство като индустрия и най-важното, ще има положителен ефект върху здравето на хората. Знаете ли, това със сигурност ще засили позициите ни на пазара, и най-вече на вътрешния пазар, защото ще работи и работи за интересите на потребителя” – това казва президента на Русия Владимир  Путин на среща, проведена  в Кремъл с  министъра на земеделието Дмитрий Патрушев и с ръководителя на Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол Сергей Данкверт. Те са  обсъдили  настоящото положение в селското стопанство и въвеждането на електронно ветеринарно сертифициране в страната.

На срещата с президента, министъра на земеделието  отбелязва, че от 1 юли 2018 г. всички придружаващи ветеринарни документи на територията на Руската федерация се издават в електронен вид.

Според Патрушев, през декември миналата година, броят на обработените документи на ден са достигали шест милиона. Главният ветеринар на страната  допълнил: – “Ние имаме електронно сертифициране, има регионализация, която автоматично се извършва от електронна система”.

В системата са регистрирани над 332,2 хиляди юридически лица, повече от 388 хиляди индивидуални предприемачи от селски стопанства и повече от 1,4 милиона индивидуални домакинства и собственици на домашни любимци.

Източник: RIA News

1 КОМЕНТАР

  1. Кога, кога ще настигнат нивото на Европейския съюз ? За Германия и Холандия пишете статии !

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here