Фермера си е фермер, в която и страна да е

9

За добрата икономика на фермата, какво ли не правят фермерите. Имаме редица случаи на подмяна на марки, недостоверни дати на раждане и още куп други неща, които са до болка познати  на нашите фермери, и те си ги прилагат по някой път. Оказа се, че нидерландските фермери са не по-малко изобретателни, и също в името на фермата прилагат такива трикове.

Националния стратегически план на Нидерландия за намаляване на фосфатите, предвижда намаляване на поголовието крави, със 150 000 бр. Целта е да се стигне до горната граница, разрешена от ЕС, и да се запази дерогацията. За да не намалят броя на животните си, какво ли не опитаха фермерите. Една от идеите, беше младите им животни да се отглеждат в Германия и Белгия. Но фермерите от тези страни веднага дигнаха цената за услугата. Тогава се мина към вариант две.
Хиляди млекопроизводители в Нидерландия, съзнателно са съобщили фалшиви данни за отелването на животните, като са писали, че кравите раждат близначета. Всъщност едното теле е родено от юница, но се пише че е родено от стара крава. Това става така, защото в базата данни за животните, юницата отговаря на 0,5 животински единици, и едва след отелването отговаря на една животинска единица. Млечните стопанства се възползват от това. Те не съобщават за отелването на юницата, и вместо това, регистрират телето като близнак, с друго теле от друга крава. По този начин на хартия те намалят действителния брой на млекодайните животни в стадото.

Властите обаче бързо разбраха измамата, защото се регистрираха несъразмерно много близнаци. Обикновено броят на близнилите крави е между три и пет процента. Около 2000 ферми обаче са съобщили за повече от 10% близнили крави през 2017 г.
Около 5 700 други ферми съобщават от 5 до 10% близнене. Сега предприятията трябва да очакват санкции и санкции.

Манипулациите обаче оказват влияние върху разрешената горна граница на производството на фосфати. Смята се, че около 100 000 кг фосфат са произведени при тази измама. Като цяло, млечната промишленост успя значително да намали производството на фосфати през миналата година с 4,3 милиона кг. и достигна до 85,2 милиона килограма. Това става възможно, чрез намаляване на броя на животните (около 150 000 крави), по-ниското съдържание на фосфор в храната и оперативните задачи.
Извадка от системата показва, че 45 компании са имали фалшива връзка с регистрацията в системата. Тези дружества са незабавно блокирани и не им е позволено да транспортират или да се разпореждат с животни, докато не докажат отново, че са се регистрирали в системата.
Наказателно преследване
Ако животновъдите манипулират системата има последствия. Фирмата ще бъде блокирана, докато данните в базата бъдат доказано възстановени. Освен това фермерът рискува наказателно преследване, поради нарушение на Закона за икономическите престъпления и фалшифицирането. Има глоби и лишаване от свобода за тези престъпления. Престъпленията представляват криминално деяние предупреждават от бранша.welt.de

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

9 КОМЕНТАРИ

  1. Единственото спасение за Европа е свободният пазар на селскостопански продукти – без никакви субсидии и измислени правила. Така рязко ще намалее броят на некадърните фермери, разчитащи само на помощи и субсидии, ще останат най-добрите, тези които знаят и могат. Цените ще се стабилизират поне с 20-25% над себестойността, тъй като вече няма да има свръхпроизводство. Такова решение би било най-благоприятно за България, тъй като ще спре нелоялната конкуренция на суровини и продукти от Западна Европа, произвеждани от фермери, които получават в пъти повече помощи и субсидии от българските си колеги, включително и за екология. Разбира се законите за опазване на природната среда трябва да се спазват, но за това не трябва да има субсидии а глоби за нарушенията. Въпросът е: ако няма субсидии и помощи, какво ще правят чиновниците?

  2. Единственото спасение за Европа е свободният пазар на селскостопански продукти – без никакви субсидии и измислени правила. Така рязко ще намалее броят на некадърните фермери, разчитащи само на помощи и субсидии, ще останат най-добрите, тези които знаят и могат. Цените ще се стабилизират поне с 20-25% над себестойността, тъй като вече няма да има свръхпроизводство. Такова решение би било най-благоприятно за България, тъй като ще спре нелоялната конкуренция на суровини и продукти от Западна Европа, произвеждани от фермери, които получават в пъти повече помощи и субсидии от българските си колеги, включително и за екология. Разбира се законите за опазване на природната среда трябва да се спазват, но за това не трябва да има субсидии а глоби за нарушенията. Въпросът е: ако няма субсидии и помощи, какво ще правят чиновниците?

  3. Последно при Дойран,не разбрахте ли каква раса сме? И къде видя завист? Това е сравнение. Или не трябва да имаме мнение, защото сме българи, друга раса?

    • Abe posmeete pak ce sega niama go xitler da vi spasi i ste vidim kakvo ste stane.dva miliona ostanaxte drugoto e turci i cigani.ste xvanete dunava obratno i s sigurnost samolet mai edin bese i to ne pali ne znam.a germancite deto govorite rabotiat i to mnogo ot tam peceliat ne ot subsidii.

    • Грък акъл ще ни дава и ще ни учи на работа. Да видиш ти да видиш. Тя Меркел много ви обича. Вие сте надеждата на Европа.И се моли да не стане това което желаеш ,че с вашите претенции към Македония е напълно възможно да си измием ботушите в Бяло море.

    • Vis sega ti si tatar nali.tova znaci maimuna nali?kogato nie pravixme civilizacia vie iadiaxte mesoto surovo nali?znaci akal mozes da vzemes ot covek deto e ELLINAS.ot maimuna kakvo mozes da vzemes?nisto.otnosno skopia tam kakvo se naviras vas ne vi iskat da vi cuiat.te iskat da badat makedonci za da ne badat claviani bulgari.i otnosno botusite vi pitai armiata vi dali ima takiva i ako da serbite bratia vikat ni xaide kacete se nagore da slezem i nie na dolu i da priklucvame po tozi vapros.znaci tia sa nesta koeto niama kak da stanat zastoto vie niama da posmeete na nisto.prosto ste lixvidirani i taka kak tu ste e ne da mradnete i ot gore.zabraviate kolko semeistva sa ziviali 20 godini ot nas kogato edin raboti v ellada i 10 coveka oceliavat tuk na negov grap.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here