Ние коментираме вашите коментари

0

Коментари, Критика, Кинжали

За статията:

Още една крава с над 150 000 кг мляко

слави дичков: –  А ТОВА МЛЯКО, МЛЯКО ЛИ Е ИЛИ ВОДА С РАЗНИ БОКЛУЦИ КОИТО Е ПРИЕЛА ПРЕДИ ТОВА.

Govedovad: Въпросът на г-н Дичков е много интересен и с много отговори. Какво мислим ние. Няма начин да не е мляко. Предполагаме, че прочетохте нашата статия от 31.01.2019 г. – FrieslandCampina- гарантира – 36,50 цента за кг мляко
Ако сте я прочели до края, щяхте да разберете, че маслеността на сборното мляко трябва да е минимум 4.4% а протеина 3.5%. Освен това се иска и годишно количество мляко за предаване.
Вие как мислите, техните млекопреработватели правят ли реверанс на фермерите. Просто забравете. Вярно е има ферми и то големи, които произвеждат огромни количества мляко, но с много ниски показатели, но и цената е такава.
Понеже „хвърлихте” въпроса за качеството в чуждата градинка, нека да влезем в нашата. При нас имаш ли 3.6% м.в и 3.2% протеин, готово. Вземат ти млякото и искаш максимална цена.
Няма как да стане.
Мандражиите са опитни играчи и никога няма да допуснат да мине нещо от тях. Освен това, у нас въобще не се води селекция за висока масленост и протеин. То не е и необходимо. Друг е въпроса във ферми, които захранват собствени мандри. Там се води селекция по тези показатели. Все пак има мандри, които дават бонус за висок маслен градус, макар и на боб зърно, но има и това е похвално. Ако приеме боклуци, то няма да има мляко. Нашите крави които ходят по псевдо пасищата, какво ядат. Тревостоя там си е направо боклук. Редовно фермерите се оплакват от качеството на фуражите, а бирената каша, джибрите и остатъците от вин заводите са съвсем близо до „буклуците“.


За статията:

Още една крава с над 150 000 кг мляко

Мишо Тодоров:НА ТИЯ КОРЕКОМСК КРАВИ ДАЛИ ВКУСОВИТЕ КАЧЕСТВА НА МЛЯКОТО СА КАТО НА НАШИТЕ

Govedovad: също много интересен въпрос. Интересно е дали г-н Тодоров е вкусвал млечни продукти от тези корекомски крави. Второто е, вкусни ли са всички наши продукти и третото, как ги приема клиента.
И сега подред.
Ако е вкусвал вносните сирена и кашкавали, между тях има доста вкусни продукти. Ще се ограничим само да споменем сиренето Фета, произведено от комшиите.
И идва нашия въпрос.
Непрекъснато се чуват вопли от рода-сиренето не е добро, меко е , твърдо е, има сухо мляко когато си купим от магазина. Има вероятността г-н Тодоров да си купи сирене, което харесва, но то да е произведено от вносно мляко. Нали внасяме и такова. Другият вариант е да си купим домашно сирене. Не винаги обаче оцелваме. Освен това, картинката там е незнайна. Поне на нас ни се е случвало да си купим два килограма козе сирене и след десет дни трябваше да го изхвърлим. Само на приказките – то е от наши крави, яли само трева и зоб, млякото е перфектно, не може да се вярва. Начина на приготвяне и съхранението, са също скрита картинка.
И последното – какво харесва клиента. Сигурно европееца няма да хареса нашето сирене. Обратното обаче не може да се каже. Един милиона българи живеят в Европа. Там се раждат и израстват децата им. Те не са чували ни за саламурено сирене, нито за кашкавал Витоша. Скоро слушахме съвети към малките производители, да почнат да изготвят месни продукти с определено наименование, определени вкусови качества и след това ще превземем Европа. Кога ще стане това. След петдесет, след сто години ли. Пълен абсурд. Може да прочетете –

НЕВЕРОЯТНО: 79кг. мляко на ден,6.1%м.в и 3.6%протеин

Михаил Михайлов

Благодарим на господата Дичков и Тодоров за полезните на всички коментари

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here