И при кравите – майчини вълнения

0

Видеото разказва историята на една обикновена крава на име Фло.
През един много горещ, пролетен ден в Милбрук, Онтарио, Фло била близо до езерото на поляната, където стопаните често я пускали на паша.
По някаква причина Фло се озова до електропастира, който заграждал мястото за разходка и паша на стадото, и то точно по време на раждането на нейното теленце.
Явно телето й трябва да е било достатъчно хлъзгаво, за да се плъзне по малкия склон под жиците, и да се озове от другата страна на елекропастира. Би било трудно, ако не и невъзможно малкото да се върне под оградата, а Фло не могла да стигне до новороденото. Случайно минаващ наблизо шофьор, спрял с камерата да заснеме кравите и прекрасната гледка, която се разкривала пред него.
Поведението на Фло, безпричинно раздразнена, привлича вниманието му, и той започва да прави запис на Фло, докато крачи напред-назад около точно определено място.
Дори другите крави разбрали, че нещо не е наред и те дошли да погледат.
Шофьора решава, че е по-добре и той да погледне по-отблизо, какво се случва и въоръжен с фотоапарата си се запътва към възбудената крава.
И тогава вижда малко новородено теле от външната страна на оградата, което лежи неподвижно и изглеждаше сякаш е мъртво или парализирано от страх.
Когато шофьора се приближава достатъчно близо, вижда, че с малкото всичко е наред, но не може само да си помогне.
Чак сега той започва да разбира, че  безпокойство на кравата е бил зов за помощ. Предпазливо пристъпва към телето и като използва пръчка, за да вдигне долните кабели връща малкото при майка му.
Вълнението на Фло намалява и дори звукът на мученето и се променя. Тя не прави никакъв знак, че е ядосана, когато вижда малкото теле под жиците
В крайна сметка телето се събра отново с майка си и тя веднага го облиза за да провери дали всичко с него е наред.
Впечатляващо е  дълбочината на емоциите, които Фло показа, когато вижда телето си, въпреки широко разпространените твърдения, че животните не са способни на дълбока емоция.
източник vids.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР