И при кравите – майчини вълнения

0

Видеото разказва историята на една обикновена крава на име Фло.
През един много горещ, пролетен ден в Милбрук, Онтарио, Фло била близо до езерото на поляната, където стопаните често я пускали на паша.
По някаква причина Фло се озова до електропастира, който заграждал мястото за разходка и паша на стадото, и то точно по време на раждането на нейното теленце.
Явно телето й трябва да е било достатъчно хлъзгаво, за да се плъзне по малкия склон под жиците, и да се озове от другата страна на елекропастира. Би било трудно, ако не и невъзможно малкото да се върне под оградата, а Фло не могла да стигне до новороденото. Случайно минаващ наблизо шофьор, спрял с камерата да заснеме кравите и прекрасната гледка, която се разкривала пред него.
Поведението на Фло, безпричинно раздразнена, привлича вниманието му, и той започва да прави запис на Фло, докато крачи напред-назад около точно определено място.
Дори другите крави разбрали, че нещо не е наред и те дошли да погледат.
Шофьора решава, че е по-добре и той да погледне по-отблизо, какво се случва и въоръжен с фотоапарата си се запътва към възбудената крава.
И тогава вижда малко новородено теле от външната страна на оградата, което лежи неподвижно и изглеждаше сякаш е мъртво или парализирано от страх.
Когато шофьора се приближава достатъчно близо, вижда, че с малкото всичко е наред, но не може само да си помогне.
Чак сега той започва да разбира, че  безпокойство на кравата е бил зов за помощ. Предпазливо пристъпва към телето и като използва пръчка, за да вдигне долните кабели връща малкото при майка му.
Вълнението на Фло намалява и дори звукът на мученето и се променя. Тя не прави никакъв знак, че е ядосана, когато вижда малкото теле под жиците
В крайна сметка телето се събра отново с майка си и тя веднага го облиза за да провери дали всичко с него е наред.
Впечатляващо е  дълбочината на емоциите, които Фло показа, когато вижда телето си, въпреки широко разпространените твърдения, че животните не са способни на дълбока емоция.
източник vids.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here