Ние коментираме вашите коментари – Поздрави за д-р Мариел Мерджанов

0

Страхотно. Нашите читатели  ни намират грешки и то не технически, а професионални. Поздрави за д-р Мерджанов, който съвсем професионално отчете наша грешка, /в случая техническа/. Но това няма значение, важното че младите специалисти вече не са „млади“. Набрали са опит, самочувствие и вземат решения. Сигнализирайте ни за всяка наша грешка, за всеки неточен анализ, така ще превърнем четенето в дискусия. Отново поздрави за Мариел, д-р Стефанов и всички други, които са ни поправяли или допълвали.

Govedovad.com

Статията Чистопородни и кросбредни – състезанието започна

предизвика голям интерес у нашите читатели. В една друга наша статия за кросбрединга бяхме казали, че всичко забранено е сладко.  У нас официално не е забранено, но има невидима бариера, което си е направо забрана.

Статията не само ,че беше прочетена, а дори ни бе намерена  грешка /техническа/ за което  благодарим на д-р Мариел Мерджанов – фермер от с. Нова Железна. В текста е упоменато, че кравата е родена 2013 г, което ако беше вярно с постижението си от 100 000 кг мляко за четири лактации би било направо световен рекордьор.
Кравата Fleckie 7 е родена през 2005 г.
Всичко това ни накара да потърсим малко повече информация за тази крава и по такъв начин да се извиним на нашите читатели и д-р Мерджанов.

Кравата Fleckie 7 е собственост на семейство  Schep, Холандия. Както вече знаете, тя е произвела повече от 100 000 кг мляко. Fleckie 7  е третата крава на  Симентал в Нидерландия,  достигнала до тези килограми мляко.
Байерн Генетик е въвел тази класация за Симентала преди 12 години. Освен това, Fleckie 7 е първата чиста крава на Симентала в Нидерландия, която има този рекорд. 

Schep купува кравата на 2-годишна възраст от Германия и в крайна сметка  за 3 354 производствени дни, е получил 100 779 кг мляко с 4,65% мазнини и 3,63% протеин. Наскоро тя се отелва  с мъжко теле, син на бик от Белгийско синьо говедо. В  момент Fleckie 7 дава 40 литра на ден.
На въпроса “Защо не използвате доказан бик от Симентал, а месодаен”, Фермера отговаря:
Отговорът се крие в регулирането на фосфатите. Според регулирането на фосфатите, ние трябва да намаляваме животните, защото имаме твърде малко земя. Затова преставам да се отглеждам  млад добитък. Купувам чисти крави от породата Симентал  или кросбредни. Телетата продаваме, ясно ви е, че има разлика в цената на млечните и месодайните телета. В началото на директивата смятахме да пращаме в Германия за отглеждане на младите  ни животни, но засега успяваме да намерим добри юници.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here