Невероятните 1 500 000 $ за бик

3

На търг, организиран в събота, 9 февруари, в САЩ, един от биковете от фермата на Schaff Angus Valley бе продаден за  1,51 милиона долара. Фермата, която е платила рекордната цена, е Herbster Angus, Небраска.

Огромната цена  събуди вълна от коментари, аукциона, поместен  във Фейсбук е гледан вече от милион зрители. Докато някои се възхищаваха, а други  дори критикуваха  постигнатата огромна продажна цена, специалистите твърдят, че Чарлз У. и Джуди Хърбстър, собствениците на фермата Хербстър Ангус, са направили добра сделка. Ценен бик е инвестиция, която ще се окаже рентабилна, тъй като ще произвежда между 80 000 и 110 000  дози  сперма годишно, които могат да бъдат капитализирани на цена от най-малко по $ 50 едната. Така новите собственици ще си върнат парите за рекордния бик.

Селскостопанската ферма на Angus Valley Schaff, от която идват биковете, SAV America 8018 се намира в Северна Дакота и е регистрирана като с най-висока генетика от 1942 г. Фермата е семеен бизнес и е специализирана в търгове за едър рогат добитък, като организира над 100 такива събития. В стопанството, от което е дошъл, бикът на SAV America 8018 “счупи” рекорда с тегло, на възраст на бик от 205 дни, тежащ не по-малко от 502 килограма.

източник:фейсбук

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. В България също трябва да се продават животните чрез търгове

  2. Не е чак толкова много, след като в средата на седемдесетте години на ХХ в. д – р Арманд Хамър плаща един милион за бик Абърдийн. Името на бика е Принц Чарлз.
    Важно е да се осъзнае, че генетиката струва пари, които се изплащат във времето.
    Това е сериозна и отговорна инвестиция, към която трябва да се отнасяме с подобаващо уважение.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here