Още за хуманното отношение към животните, при неспазване – плащаш яко

2

Май ще омръзнем на нашите читатели с нашите предупреждения, какво ще се случи след няколко години по отношение хуманното отношение към животните. Ще стане така, че на жена си може да повишиш тон, но на кравата – не може.

Преди няколко дни, Земеделският стопанин от Швейцария, за нарушение Закона за защита на животните, е осъден да плати глоба от 800 франка, съдебните разноски за 1000 франка и глоба в размер на 3000 франка, ако отново бъде засечен, че не се отнася добре с животните.

Служители на ветеринарните служби на кантона са извършили  изненадваща проверка във ферма в района на Винтертур. Проверката е направена след сигнал от съседите на фермера. В обора е имало крава с голям абсцес над лявото око. Животното е било в много лошо състояние и предписанието е била аварийно клане веднага.

Освен болното животно, за което не са били полагани никакви грижи, ветеринарите са констатирали три бокса за крави, които не са били оборудвани с необходимото за да лежат в тях крави. Сега фермата е под специално наблюдение и предстоят изненадващи периодични проверки. По правило, фермите се проверяват на всеки четири години. Ако се окаже, че някой фермер не желае или не е в състояние да отглежда животните правилно в дългосрочен план, му се обявява постоянна  или частична забрана за отглеждане на животни.

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here