Нетната печалба – за млекопроизводителите

1

Чудото се случи. Arla Foods – производителката на млечни продукти дава нетната си печалба на млекопоризводителите. За това вече писахме, преди няколко месеца. Писахме го заради сензацията, чудо невиждано. Но това вече е факт.

Arla Foods е международна кооперация със седалище във Виби, Дания, и най-големият производител на млечни продукти в Скандинавия. Arla Foods е сформирана в резултат на сливане между шведската млечна кооперация Arla и датската млечна компания MD Foods на 17 април 2000 г. Името Arla произлиза от същата дума, като английската дума „рано“ и е архаичен шведски термин за “рано сутринта“

В последния си доклад за 2018 г. Arla Foods обяви, че ще плати на фермерите цялата нетна печалба за 2018 г. от 290 милиона евро. Така че, кооперациите ще получат бонус от 2,3 евроцента на килограм мляко, което ще доставят тази година. Това е помощ, с която се цели да се помогне на фермерите след сушата на Европа през миналото лято, която забави производството на мляко и повиши цените на фуражите.
Педер Туборг – изпълнителен директор на Арла казва:
– “Не искам да предполагам, че това решава всичко, но мисля, че едно от хубавите неща е да си кооператив, че сме в ситуация, в която, когато балансът ни е силен и когато макроикономическата среда го поиска, можем да подкрепим фермерите.  Ние работим на глобален пазар с бързо променящи се тенденции в хранителните продукти и политическа несигурност. Въпреки това, нашите пазари по света са постигнали добри резултати, които можем да изградим през 2019 г. С нашата стратегия за растеж, ние сме на прав път, за да консолидираме бизнеса си по устойчив начин.

Arla Foods започна 2018 г. с “първото трудно тримесечие”, според Найт, но през втората половина на годината продажбите и възвръщането на приходите бяха видими. Общите приходи са 10,4 милиарда евро , в сравнение с 10,3 милиарда евро  през 2017 г.

След този добър пример на Arla Foods ще бъде интересно и други млекопроизводители ще подпомогнат ли своите фермери. Изненадата ще бъде пълна, ако има и наши такива.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

.

 

 

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР