Внимание. Не гледайте животните в очите

0

След четири години водене на дела, в Австрия приключи делото срещу неизвестни нарушители за “първоначалното подозрение” за небрежно убийство. През 2014 г в Тирол, Австрия, немска туристка е атакувана от 20 крави и няколко телета, вследствие на което е била стъпкана от животните. На пръв поглед интересна история, но да не се забравя, че Австрия е пълна с  туристи през летните месеци.
Всъщност тази статия е и предупреждение за нашите животновъди, кога, къде и как да извеждат животните си на пасищата.  В крайна сметка, областта Тирол ще внесе 50 000 евро застраховка при евентуално подобни случаи през годината. Това ще стане от първи април, така че, спокойно може след тази дата да предприемете почивка в Тирол.

 „Ние разширяваме застрахователното покритие за земеделските производители с паша на добитъка. Създаваме правна сигурност за местните земеделски производители, защото това е основната предпоставка за осигуряване на алпийския сезон и планинските ни пасища остават отворени за местните жители и гостите. С повече от 2000 алпийски пасища, 9 500 работещи ферми и 110 000 крави , Тирол е алпийската паша на Австрия.-казва губернатора на Тирол.

Разбира се всички вече ще имат и по големи отговорности, както туристите така и животновъдите.

Ще  бъдат поставени табла с правила за поведение в областта на пасищата или  маршрутите. Вече съществуват предупредителни знаци, но те също ще  бъдат преразгледани.  Важно е да не се напускат пътеките,  кучетата да са на каишка и в случай на нападение бързо тя да не се изпуска. Освен това трябва да не се доближаваме на по малко от 50 метра до животното, за да не се изплаши, да не се гледат животните в очите, и да не пипаме и говорим на  телетата.Ако се стигне до опасна ситуация, трябва да останеш спокоен, да не бягаш  и да не обръщаш гръб на животните- то ва са част от указанията за движение в планината.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here