ЛИДЪЛ – МИСИЯТА ВЪЗМОЖНА

0

Днес Лидъл за Швейцария, празнува 10 годишнина. Това,  разбира се, хич и не ни интересува, става дума за друго, че там, в Швейцарския, в Лидъл се продава на 100% швейцарско производство месо, и не само месо.

За десет години немската фирма Лидъл е изградила  155 магазина в Швейцария, в които работят около 3500 служители. По този начин, компанията е четвъртата в страната по броя на магазините на дребно. Водачите –  Migros и Coop, са с по над 1000 магазина, следвани от Denner  с 800  и Aldi с 200 магазина. Освен това, от направено проучване, Лидъл е най-добрия магазин от пете велики търговски вериги.

Лидъл за Швейцария  се е ангажирал с тясно сътрудничество със селското стопанство на страната. Над 50% от храната, 87% от прясното месо, 100% от прясното телешко  и свинското месо, както и 100% от млякото за пиене, маслото и сметаната са произведени в  Швейцария.

Освен това, делът на органичния асортимент вече достига 7%, а 39% от пресните продукти от говеждо месо идват от сертифицирани биологични ферми. Започната е и продажба на свинско месо от прасета,  гледани  при специални условия за хуманно отношение и хранене.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here