Нови изисквания за говедовъдите

0

Имаш крава, пиеш мляко и пишеш в тефтера за проверка.
Спокойно.
Това не се отнася за нас, а за гръцките фермери. Гърците, както си знаем са все на барикадите и сега получават следващото изискване.

Бюрокрацията вероятно ще изисква производителя да декларира произвeденото  мляко на две институции. Задължението на производителя ще е също да декларира консумацията на мляко в домакинствата !!! или млякото, консумирано от младите животни !!!
Но има един въпрос: това мляко на практика се „унищожава”, но производителят е длъжен да го декларира? Той го прави за да се балансира пазара, защото правителството не може да се справи? – казват от POGADY. Логично е да се помисли, че това се прави с цел вземане данъци на тази продукция за собствена консумация.

От федерацията смятат, че “основната характеристика на това решениеq е налагането на невероятна бюрокрация за земеделските производители, която ще бъде непоносима, особено за малките и средните земеделски производители”.

Какво друго се казва в Декларацията на федерацията:

Позицията на POGADY е, че за икономическото развитие на страната и действителното излизане от кризата на меморандумите, които потискат нашето общество през последните години, е развитието на първичния сектор. И това не е научна мания, а реалност. За съжаление обачеq това правителство отказва да види тази истина и предпочита да остане вярно на изразяването  интересите на големия капитал, гръцки и чуждестранни. 

 Съвсем скоро бяха приети и приложени редица мерки, които имат опустошително въздействие върху първичното производство и по-специално върху животновъдството, и  по този начин, най-добре се обслужват  интересите на северните страни от ЕС.

Призоваваме правителството, да предприеме необходимите мерки, за да защити интересите на нашите селекционери и да спрем намалението на животните, преди да е станало твърде късно. Още веднъж призоваваме правителството да осъзнае, че развитието на животновъдството е от първостепенно значение за икономическото развитие на страната.   

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here