Кафявите крави дават по 29 779 кг мляко

0

Тук става дума, за добито мляко, което не е за лактация, а пожизнено.
Федерацията по говедовъдство и свиневъдство на Германия, публикува информация за постигнатото през 2018 г. Данните са изключително интересни, защото са за признаци, които вече се налагат в световното млекопроизводство.
Става дума за продължителност на експлоатация и надоено мляко за този период. Миналата година също публикувахме резултатите за 2017 г. След, като се запознаете с цифрите, ще се уверите, че фермерите работят яко по тези въпроси и съответно и резултати са много добри.

Кафявото швейцарско говедо е лидер в Германия, когато става въпрос за продължителност на живота и производството на мляко. През 2018 г. породата отива още по-далеч. Тази порода се слави с голяма продължителност на живот. Кафявите крави са имали активен, производствен живот от 47 месеца. Това е увеличение с 8 месеца в сравнение с предходната година. Производството на мляко за живот се е увеличило от 28 847 на 29 779 кг мляко.

Симентала зае  второ място по отношение на продължителността на живота с 38,6 месеца, следван от двете разновидности на  Холщайн с 38,4 месеца. Удивително е, че Симентала  и Червения Холщайн са увеличили продължителността си на живот  съответно с 0,8 и 0,6 месеца.

Доживотното  производство на черно-белите Холщайн  крави по родословната книга леко се е повишило с 91 кг мляко, стигайки 28,306 кг мляко при изваждане.  Производство на Симентала е увеличено с 849 кг до 24,836 кг мляко. Производството за продуктивния живот на червения Холщайн нараства с 474 кг мляко.

Най-голямата порода в Германия с 64% от кравите са черно-белия Холщайн. Симентала обхваща 26% от немското стадо. Червения-Холщайн и Кафявите швейцарски са относително малки популации с 6 и 4% регистрирани животни.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here