Камбаната зад океана бие и за нас

0

Промишлеността  “мляко” си е направо „горещият“ стол или вулкана Етна. Никой не знае, какво ще се случи утре. Със сигурност за единия от „тройната“ коалиция /фермери, производители и търговци/ това незнание ще е фатално. Оказва се, че и фермерите от най-млечния щат на САЩ – Уисконси, също „изтървават“ влака и съответно затварят вратите на фермите. Причината са ниските изкупни цени, през последните три години. Но, високите цени на млякото, също вземат фермите за жертва. 

Министерството на земеделието, храните и защитата на потребителите в Уисконсин съобщава, че през първото тримесечие на 2019 г. Уисконсин е загубил още 212 млечни ферми.

На 1 април броят на лицензираните млечни ферми в Уисконсин е бил 7,898.

Ако сегашният темп на излизане от стопанствата продължи, държавата е на път да загуби 850 млечни ферми тази година, което би представлявало загуба от над 10%. През цялата 2018 г. Уисконсин е загубил 691 млечни ферми, или 7.9%.

От 2015 г., когато сегашната криза с цените на млякото започна, Уисконсин е загубил близо 2200 ферми, което е спад от 22%. Имайте предвид обаче, че дори и при рекордната цена на млякото през 2014 г., 461 млекопроизводители от Уисконсин (4.4%)отпаднаха и всички  ги нарекоха “откачени”. Това дали е така, може да се спори. Голяма част от фермерите се възползват от високите цени на кравите, предизвикани от рекордните цени на млякото.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here