Ястия със сладолед 🍧 🍦

0
Пилешко къри с кокосово сладолед, меню "Сладолед и ферма"

На 13 Април, в Рим бе открит първият ресторант на сладоледа. Става дума не за сладоледен „салон“, а за съвсем нормален ресторант. Целта е да се сервира сладолед с топла храна и вече не като допълнение или просто десерт.

Печена сьомга, пълнена с аспержи, е придружена от сладолед от ягоди. 
Печена сьомга, пълнена с аспержи, е придружена от сладолед от ягоди. 

 Това е проект, който е отнел пет години, за да бъде реализиран. Идеята е да се разпространи консумацията  на сладоледа и то не като десерт или освежител за горещите дни. С негово участие храната може да се хармонизира дори с горещи ястия  и даже със зеленчуци. – Искаме да създадем алтернатива за вечеря в ресторанта: един ден да хапнете пица, друга суши, а на третия сладолед, разбира се като храна – казва един собствениците на ресторанта.

Менюто е разделено на три части – сладолед със зеленчуци, сладолед с месо и сладолед с морски дарове.
Цената на ястията с месо варират от 7 до евро. Следват порциите с месо, салам и сирене с къри и сладолед. порцията е от 9.50 евро. Свинско с ананасов сорбет (11 евро.). Класическа пица мортадела с салата и сладолед от шам-фъстък -7,50 евро. Сьомгата се навива с пълнеж от аспержи, придружена от сладолед от ягоди 11 евро. Най-високата цена е за морски костур на грил, с мед горчица, сос от черен трюфел с какаов сладолед 12 евро. Има и десерт, където главният готвач сервира сладолед от ягоди с мента и кардамон – 6 евро.

Ristorante di Gelato е отворен само за вечеря в петък, събота и празници при предварителна резервация. Намира се на Via Tor de Schiavi 295, Рим (Италия).

Очакваме вашите отзиви след дегустацията на екстравагантните ястия.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here