Развръзват кравите от 2020 г

0

Това не се отнася за нашите говедовъди, а за техните колеги от Австрия. Германските говедовъди в момента са в преговори за отлагане развръзването до 2030 г. У нас още въобще не се говори за това и вероятно ще бъде решено в последния ден, съпроводено с много притеснения за нашите фермери.
В няколко наши статии запознахме подробно нашите читатели относно развръзването

До 2030 г връзваме кравите

Развръзването се наложи по искане на защитниците на животните и на още куп организации, които въобще нямат нищо общо с отглеждането на животните. След приемането на промените относно хуманното отглеждане на животните, фермерите искат не искат, са длъжни да изпълняват. С това вече са ангажирани и управляващите в тези държави. Те се  ангажират с по-благоприятно отношение към животните, ще изискват законна забрана за целогодишно връзване. В такова положение, социалното поведение на животните не е нормално.

Свързани статии:

Синджирите, въжетата и сезала – остават на пирона
След Германия, идва ли и нашия ред

В Австрия от 2020 г. връзването на едър рогат добитък в продължение на шест месеца вече няма да бъде разрешено за постоянно.

Земеделските стопани, които не могат да „предложат“ на животните си  паша за поне 90 дни в годината, трябва да подадат заявление за специална отмяна до своя административен орган.

Те са изброени в Закона за защита на животните:

  • Липса на подходящи пасища или ливади,
  • структурни условия във фермата.
  • наличието на публични или частни ограничения и аспекти на безопасността за хората и животните, особено при влизане и напускане на стопанството

Ако на едрия рогат добитък се осигурят най-малко 90 дни годишно излизане на пасище или свобода на движение, това вече не се разглежда като постоянно вързано отглеждане.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР