Уикенд – Говедовъдни новини – 120 секунди

0

Само за 120 секунди ще се разходите по света и научите много за животновъдството и не само за него.
Всичко, от което се нуждаете е 120 секунди, за да сте актуални!


РУСИЯ: нови 23 руски производители на млечни продукти са получили правото да изнасят за Китай. Общият брой на руските предприятия, които могат да изнасят своите продукти на китайския пазар вече е 33. Китайската страна обеща до края  на май да определи фирмите, които ще имат право на доставки. Ембаргото, мобилизира руснаците и те вече ще изнасят за Китай.


РУСИЯ: до Нижни Новгород ще бъдат внесени от Испания 600 овце от породата Асаф и 300 кози Мурсия Гранада. Породите са се доказали, като добри млекопроизводителки. От тях ще се произвежда  популярното сирене Фета.  За да се приготви е необходима  смес от 70% овче и 30% козе мляко.


остров Сахалин

УНГАРИЯ: 1000 унгарски бременни юници от породата Холщайн ще бъдат отглеждани, не къде да е, а в Сахалин. Първите 400 броя са вече на острова. Този месец пътуват и останалите 600 броя. Забавянето се дължи от нуждата от специален превозвач за въздушния транспорт. Животните ще излитат от летищата в Амстердам и Будапеща и ще се отправят към Сахалин.


УНГАРИЯ: през 2018 г Унгария е изнесла 8000 бременни юници. Повечето от тях са отишли в Русия, /за разплодни животни ембаргото не е в сила/ и в Унгария са влезли 20 милиона долара. Благодарение на субсидиите и пазарната политика, благоприятстваща унгарските продукти, кравите за мляко, са  се  увеличили със 7,5% в сравнение с 2010 г. а произведеното количеството мляко със 17%. От МЗ казват, че през настоящата година  една млечна крава ще получи сто хиляди форинта /603 лева/ производствена помощ.


АВСТРИЯ:От 1 до 31 май, 32 семейства фермери от цяла Австрия, ще посрещат    заинтересованите потребители в своите стопанства. Фермите ще са за отглеждане на млечни и месодайни крави, плодови и зеленчукови култури до домашни птици и директен маркетинг.
„За все по-голям брой хора, селското стопанство е нещо странно и непознато, все по-малко хора са пряко свързани с фермерите и техните ферми, а ние трябва да противодействаме на това развитие и да доведем потребителите до фермите, за да могат да видят и разберат кой произвежда тяхната храна “ – казват организаторите.


БЕЛАРУСВ Минск е открит нов супермаркет от веригата FoodBoard, който включва концепцията “Рецепти за всеки ден”.

Главният готвач на веригата, Александър Коршунов, е разработил  рецепти на 100 ястия. Същите са отпечатани и всеки купувач може да прочете как се приготвя желаното от него ястие. Достатъчно е след това само да отиде до щанда и получавате пълен комплект от продуктите и подправките необходими за приготвянето на избраната  рецепта. но ако на клиента не му се занимава с готвене, може да си поръча избраното меню  в ресторанта към магазина.


БЕЛАРУС: Беларус започна следващия етап на консолидация на преработката на мляко. През последното десетилетие в страната имаше над 100 млечни предприятия. Сега има 42. До 2021 г. се предвижда основните обеми на преработка на мляко да бъдат концентрирани в 32 големи предприятия.


 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here