33-то “Bernese Elite” ШОУ

0

Не случайно Швейцария спечели на Европейското първенство за Холщайн две титли. Една от причините е почти ежеседмичното организиране на изложения за крави, овце и кози в тази страна.

На 33-тото шоу “Bernese Elite” проведено преди няколко дни в Берн, акцента бе на породата Симентал. На ринга дефилираха 120-те най-красиви Швейцарски крави от породите Симентал, Холщайн и Червен Холщайн. Съдиите, разбира се, както става напоследък в Европа, не бяха от Швейцария. Елитното шоу бе белязано от присъствието на топ животни. Развъдчиците могат да се гордеят със своите животни, които им е било позволено да покажат на шоуто –  изкоментираха съдиите.

Известният селекционер на Симентал – Уели Шеж останал безмълвен, след като спечели най-голямата награда на шоуто. Неговата Fabbio Azalea убеди съдиите  със своята красота. Самият Шеж, не очаквал победа поради голямата конкуренция. Когато обаче чул последните думи на съдията – „Тя е достигнала до целта на породата. Азалия е самото съвършенство. Нейната майка – Джонас, също е била оценена с максимум на подобни изложения. Дори баба û, също е притежателка на максимална оценка и на регистрация в книгата на кравите дали 100 000 кг мляко  за през целия си живот“.

Другата интересна крава бе Flavia, която спечели победата при Холщайна.  “С външния си вид, елегантността, с вимето си, тя перфектно превъплъщава целта за развъждането”, коментира един от съдиите.

 

 

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР