Биологична ферма в Белгия

0

По време на Европейското първенство  за Холщайн  в  Белгия, за посетителите се включваше и посещение на белгийска биологична ферма. Нормално е домакините да покажат на гостите си най-доброто. Във фермата определена за посещение, работи  само  фермера, а дъщеря му помага, като не ходи в града, където учи. Във фермата се отглеждат  70 крави от Холщайн и се доят в паралелна зала. Правилата са, кравите   да се хранят  от април до октомври и по-дълго в зависимост от времето на пасището.

Фамилията  обработва 1000 декара земеделска земя, включително постоянни пасища с трева, в която има около 30% детелина. През годината се произвежда  сено за зимното хранене. Земеделският производител  казва, че купува фуражи за 3-4 месеца от годината в зависимост от климата. Фуражи се купуват от биологични ферми. Също така, сламата, с която трябва да се хранят животните, трябва да е екологична. Само сламата за постелята може да бъде конвенционална.  Фермерът  заявил, че му е трудно вече да се справя сам с отглеждането на близо сто животни и ако дъщеря му реши да напусне фермата, той ще я продаде.

Изкупните цени за биологичното мляко за май са: Биологичната гарантирана цена на FrieslandCampina остава същата, като биологичната гарантирана цена от миналия месец (48,50 евро), включително положителна корекция от 0,18 евро. Очаква се цените, плащани за биологично земеделско мляко от да останат стабилни.
Органичната гарантирана цена се прилага
за 100 кг мляко с 3,47% протеин, 4,41% мазнина и 4,51% лактоза и е без ДДС. Посочените суми се прилагат за средна доставка на 600 000 кг мляко на годишна база.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here