Уикенд – Говедовъдни новини – 120 секунди

0

Само за 120 секунди ще се разходите по света и научите много за животновъдството и не само за него.
Всичко, от което се нуждаете е 120 секунди, за да сте актуални!


ХОЛАНДИЯ: от основните производители на Европейския пазар за мляко, единствено производство на мляко в Холандия намалява с 2,9% през 2018 година в сравнение с предходната година. Потокът от мляко се е свил от 14,297 милиарда килограма до 13,879 милиарда килограма; спад от 418 милиона килограма мляко, / малко под нашето годишно производство на краве мляко/.


ХОЛАНДИЯ: през последните години нараства биологичното животновъдство. Броят на млечните крави, отглеждани по биологичен начин, е нараснал с 82,5% за десет години. Въпреки това, биологичното животновъдство играе само малка роля в Холандия. От всички млекодайни крави в ЕС-28 средно 3,8% се отглеждат биологично, в Холандия – 1,9%. В Европа, Австрия е водеща в биологичното млекопроизводство. Една на всеки пет австрийски млечни крави, се отглежда биологично.


ПОЛША: през първото тримесечие на 2019 година, най-продавания трактор е Zetor Major 80 CL. Вторият най-продаван трактор е John Deere 6155M, и на трето място е Урсус 5314.


РУМЪНИЯ: По данни на Националния статистически институт (НИС) на Румъния, общият брой на овцете и козите е нараснал на национално ниво с 1,8%, през 2018 г. спрямо предходната година, така че, Румъния е на четвърто място в Европейския съюз (ЕС). по отношение на стадата от овце и кози с 11.69 милиона глави, след Великобритания, Испания и Гърция. При стадата от едър рогат добитък, Румъния в края на 2018 г в Европейския съюз се нарежда след Франция, Германия, Обединеното кралство, Ирландия, Испания, Италия, Полша, Нидерландия и Белгия, с 1. 984 млн броя животни.


РУСИЯ: През 2018 г. всеки руснак е консумирал средно 25,2 кг сладкарски изделия. Предишният рекорд на потребление бе регистриран през 2017 г., когато един руснак ядеше 24.5 кг сладко на година. В същото време, по отношение на консумацията на сладкарски изделия, Русия все още изостава от икономически развитите страни: например един жител на Германия консумира средно 34 кг , а във Великобритания – повече от 27 кг. сладкарски изделия.


ШВЕЙЦАРИЯ: Швейцарските млечни крави имат средна продължителност на живота 6,9 години. Това е повече от предишните години. Причините за това включват по-добри условия на отглеждане и оптимизирано хранене. За Холщайн, средно кравите имат по 3,3 лактации. Средната продуктивност на крава при напускане е 28 436 кг. Най-старата крава в родословната книга е Wyss Rudolph Haiti. Тя е на 21 години и е дала 197 775 кг мляко досега.


 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here