Ако съм крава за един ден

Въпросът, който всеки говедовъд трябва да си зададе: ако бях краваискам ли да бъда една от моите?  За да се отговори на този въпрос, трябва да прекараме един “кравешки ден”, за да видим дали, задоволяваме  техните нужди.

„Е, всичко започва  рано сутринта. Лампите святкат, чува се шума на машините, няма време да се протегнеш.
Тръгваме към чакалнята. Една до друга, още сънени трябва да вървим напред. Чакалнята е извън помещението, на двора, има камъни, а когато е валяло и кал. Чувала съм, имало чакални, където звучала симфонична музика, но в моята няма. В доилната зала набързо ми обработват цицките. Едната я дръпнаха жестоко, другата пък не я подсушиха. Сложиха ми апарата, но нещо вакума не беше наред и стискането беше ужасно. Едното от чорапчетата беше с по-малък диаметър и направо ми вадеше сълзите, като стиснеше.
Най после махнаха апарата и си викам, сега ще ме дезенфикцират. Направиха го. Един черничък мачо, от половин метър ме напръска с един пулвиризатор, но всичко падна на пода. След един час цицките ми се зачервиха.

Най-после се измъкнах от инсталацията. И точно тогава до мен застана най-агресивната крава. Изблъскаме и първа отиде при содата и водата. Освен това си ударих крака в камъните. След това ни закараха на пасището. Направихме закуска там и останахме до обяд на горещото слънце, въпреки, че бяхме се натъпкали с трева. Пасището е заградено с ограда от коловете и е затворено. Няма излизане от там, нищо че не ни се ядеше.

След пасището, където се опекохме, отиваме на коритото с вода. Разбрах, че трябва да се пие бързо водата. Защото от някъде ще се появи един боец ​​от ММА ще ви избута от поилката и няма да можете да пиете повече. След това отивате в сянката, мислейки  си за боеца от ММА, който ме остави без вода. Сянката, ако не е достатъчно, ще бъде само за доминиращите крави. В най-добрия случай, може да легнеш в калта под сянката.

Излизате от тази сянка с жажда  и се опитайте да ядете храната сложена зад дъската. Трудно ще се получи заради топлината. Когато отивате на доене в следобедните часове, не допускайте грешките от сутринта. Опитайте се да пиете бързо вода, преди доминиращата  да ви е избутала. Влизайки в ролята на крава, не забравяйте, че кравата не носи ботуш или палто, затова преминете през всичко това бос и без риза.

В края на деня, като си облечете дрехите и станете отново човек, преценете дали предлагате на кравите това, което те заслужават, запитайте се отново, ако бях крава, искам ли да бъда една от моите?

Това е един тест, който преминават бразилските фермери на своите сбирки. Разбира се това става виртуално, но след това ефекта е много по-голям в посока подобрение условията за отглеждане на кравите.

Направете теста. Не е труден и е безплатен.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here