Свежо мляко – 90 дни, без пастьоризация

0

Публикуваната наскоро от нас статия, относно пастьоризацията на млякото, се посрещна с голям интерес от нашите читатели. Това ги вълнува, защото вероятно в къщи си приготвят млечни продукти и съвсем нормално е да искат да вземат всички предпазни мерки.

 

Пастьоризация или стерилизация

За да се подложи млякото на гореща обработка са необходими и по-специални условия. Като пастьоризатор, помещение, енергия и още една дузина неща, съгласно изискванията.

Австралийската компания Naturo, обаче е създала иновативна технология за преработка на мляко. Тя ви позволява да поддържате продукта свеж в продължение на 90 дни. Сега използваме процесите на пастьоризацията, като млякото бавно се загрява до 60 ° С за 20 минути. След това, повечето от опасните за хората бактерии умират. Това може да удължи срока на годност на млечния продукт от няколко дни до една до две седмици.

Специалистите на компанията са разработили технология, в която не е необходимо загряване. В допълнение, повече патогенни микроорганизми се елиминират, отколкото по време на процеса на пастьоризация.  Също така, при този процес, се запазват много повече витамини и ензими, отколкото  по време на пастьоризацията.

Експерти от компанията твърдят, че минималният срок на годност на така обработени  млека, в хладилника е от 60 до 90 дни. Но Naturo не разкрива никакви подробности за процеса. Обяснението  е, че се използват „вече съществуващи технологии“.

Източник: trud.ru

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here