Уикенд – Говедовъдни новини – 120 секунди

0

Само за 120 секунди ще се разходите по света и научите много за животновъдството и не само за него.
Всичко, от което се нуждаете  за да сте актуални са само 120 секунди!


САЩ: Американските фермери се върнаха към древния метод за премахване на нежелани растения. На своите трактори те инсталират грандиозни огнехвъргачки, които унищожават клетъчните структури на плевелите. Решението работи добре за растения, които са развили силна кореннова система.
Благодарение на „пламъка“ органичните култури не се замърсяват  с химикали. Сертифицирането включва забрана на традиционните хербициди и пестициди.


ФРАНЦИЯ:Във френската столица се създава най-голямата в света селска ферма на покрив. Фермата ще има обща площ от 14 000 м² . Вече е известно, че в нея ще се произвеждат биологични зеленчуци и плодове. До нея ще има  бар и ресторант, където менюто ще включва ястия, приготвени от продукти произведени във фермата.
Откриването на фермата е планирано за следващата година. Растенията ще бъдат отглеждани в престижен изложбен комплекс в центъра на Париж.


ПОЛША: Земеделски стопанин, който реши да създаде  малка ферма, може да получи 60 000 евро за тази цел. Невъзвръщаема премия. Тя ще се изплаща на две вноски: 80%. платени в първата вноска, следва да се разпределят за закупуване на дълготрайни активи, посочени в бизнес плана. Каталогът на инвестициите, за които могат да бъдат разпределени получените пари, е широк. Включва, строителство или модернизация на сгради, закупуване на нови машини и устройства, компютърен хардуер и софтуер. Премията може да се инвестира в овощни градини и многогодишни насаждения, можете да закупите земеделска земя и дори основно стадо от селскостопански животни.


ПОЛША: Работи се по регламентите, благодарение на които, малки кланици ще могат да действат във фермите. За тях ще се прилагат по-ниски санитарни и ветеринарни изисквания. Например клането и тренажирането на месо, може да се извършва в една и съща стая. Предложени са редица опростявания във връзка с обеззаразяването на инструменти или съхранението на месо. Така полученото месо може да се продава само на територията на страната. Ще бъдат въведени и количествени ограничения за максималния брой заклани животни годишно. Само съседите ще могат да колят животни в тези кланици.


БЕЛАРУС: Влак, натоварен с 41 контей-нера пълни с млечни продукти, тръгна за Китай от Беларус. Това е петата компо-зиция, която ще  трябва да измине 12 000 км за десет дни.


БЕЛАРУС: Експортните доставки на беларуски продукти, се извършват в 58 страни по света, като миналата година пазарът на азиатските и африканските страни е значително разширен. Износът за Китай, от своя страна, за 2018 г. е увеличен седем пъти. За да се осигурят доставките, са  акредитирани 51 млекопреработвателни предприятия.


САЩ: Повечето крави и юници раждат телета през нощта. Фермерите  често прекарват безсънна нощ в обора като акушер-гинеколози. Въпреки това, в редица експерименти, проведени в САЩ и Канада, е доказано, че е напълно възможно биологичният часовник на кравата да бъде превключван за отелване. Тайната е, че трябва кравите да се хранят след 17:00.часа. Защото ако се хранят по това  време,  биологичният им цикъл ще се обърне. След като животните са яли, те първо ще усвоят храната, която ще измести времето на отелване сутрин или на следващия ден.


 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here