Геномика шоу: началото – преди 120 години

0

Разбира се, че не става дума за старта на “Геномика” ООД – Сливен.

А чрез снимки, “Геномика” ни разказва за началото на развъдната работа в Саксония- Анхалт, една от водещите сега, провинции на Германия по отношение на говедовъдството. Тържествата, за отбелязването на 120 години организирано говедовъдство в Саксония-Анхалт, ще се проведат на 28 май тази година, в залата за изложения в гр.Бисмарк, зала която са посетили стотици наши говедовъди и са цъкали с език, възхищавайки се на прекрасните крави и юници. В това няма случайност. Има работа, упорита, коректна, добре направлявана 120 години.

През 1876 г. 12 фермери се събират в този край и решават да основат  първото немско сдружение на фермерите за развъждане на добитък в Германия.
До 1899 г. се създават  още 9 подобни групи от животновъди, които на 29.11.1899 г основават  “Асоциация за развъждане на говедата на провинция Саксония – днес: RSA. Въвеждат се правилата за оценката на животните, чрез точкуване и още куп неща. Създава се и лаборатория за контрол на млякото и задължителният му контрол е въведен още през 1935 г.

В името на фермерите, в името на бъдещето, преди няколко години ръководството на RSA загърби всякакви противоречия с Съюза на говедовъдите от Померания и заедно основаха мощният.

По добре е да спрем дотук и продължим представянето на немската селекция със снимки.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here