Сименталска крава на годината. Кой ще го направи у нас.

0

Холандия е страна на кравите, футбола, мелниците и фенерите. Кравите са на голяма почит и съответно обществото им се отблагодарява.

В момента, не само говедовъдите, страната избира Сименталската крава на годината. Този конкурс се провежда ежегодно. Правилата са прости: срок за регистрация на участничките. Тази година за участие са записани 42 крави. От тях, високо квалифицирано  жури избира 16 те най-добри крави. От тези 16, се избират три и на всяка една  се прави видеозапис, който се пуска  в мрежата, и има срок, в който всеки може да даде предпочитанията си за харесваната от него крава.  Можете да гласувате за първите три крави до полунощ в понеделник, 17 юни. Резултатът ще бъде обявен на  19 юни в една водеща ферма за Симентал.

Този конкурс се организират ежегодно от холандската Fleckvieh Studbook и неговата основна цел е да популяризират породата Симентал. Изискванията са : кравата трябва да има над средният млеконадой, добра плодовитост, никакви проблеми с формата и здравето на вимето и функционален външен вид.

Накратко: да е крава, която осигурява добри резултати за всеки земеделски производител при различни работни условия.

Трите крави стигнали до финала са: Domina 2014 , Kee 142 и Marijke 198.

Желаещите да гласуват може да направят това на адрес:

http://www.fleckviehstamboek.nl/koeverkiezing-2019/

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here