Днес е Световния ден на млякото

1

Красиви момичета на сцената, дегустации, както и традиционни състезания. Това са само част от атракциите, организирани от организаторите. Тук са и хората с костюмите и то с чаша мляко в ръка. Така са празнува деня на млякото в Полша.
У нас, сякаш забравяме за този ден.
Необходим ли ни е.
Трябва по всякакви начини да подкрепяме нашите млекопроизводители, дори на такива празници, дори само с чаша мляко.

1 юни е Световен ден на млякото

През 2001 г. Организацията на ООН по прехраната и земеделието (ФАО) избра 1 юни за Световен ден на млякото, като се отбелязва големия принос от страна на млечния сектор за изхранването на обществото.

Млякото и млечните продукти са част от здравословното и балансирано хранене. Те са достъпен, приятен и вкусен начин за задоволяване на ежедневните нужди в здравословния хранителен режим на хората. Ежедневната консумация на мляко дава значителен принос за приема на хранителни вещества през всички етапи на живота на човека. Европейски препоръки за консумация на млечни продукти са 200 мл мляко за пиене, 125 г кисело мляко и 20-30 г сирене (2-3 порции млечни продукти за възрастни и 3-4 порции млечни продукти за деца). Протеините са основният структурен компонент на тялото.Осигуряват правилното функциониране, както и растежа на мускулите. Приемането на 2 чаши мляко на ден покрива 25% от дневните нужди от човешки протеини.

Световният ден на млякото в Канада е представен по забавен начин, за да запознае учениците със значението на консумацията на мляко като част от здравословното и балансирано хранене.
Тази инициатива, вече се реализира в много страни, а поради големият интерес, това събитие се случва обикновено на стадиона, където в присъствието на мъжете в костюми се награждават най-добрите млекопроизводители и най-добрите млекопреработватели.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

1 КОМЕНТАР

  1. Да си пожелаем българите деца отново да ядат истинско мляко.

ОСТАВИ КОМЕНТАР