Геномика шоу – ферма “БИК” ООД – гр. Сливен

1

Продуктите на фирма “БИК” ООД – гр. Сливен,  са любими на много почитатели на деликатесните месни продукти, а също и на млечните.

Фирмата, изпълнява своята програма за развитие, там управлението на процесите е поверено на младите.
Разнообразието и гамата на продуктите е голямо – месните продукти са от деликатеси до такива за масова консумация, а млечните продукти са от краве и овче мляко и смес.

За да имаш обаче качествени продукти, трябва и суровината ти да е добра. Ето защо, фирмата създаде и развива добре ферма за млечни крави, ферма за биволи и ферма за месодайни крави. След това дойде и доброто управление на фермите.
Но за да се случи това професионално и съответно животновъдството да е рентабилно, “БИК” ООД ползва услугите на фирма “ГЕНОМИКА” ООД – Сливен. Която се грижи за управлението на репродуктивния процес при кравите и за техните дажби. Прегледите на животните са през месец, на които се отчита и резултатите от работата на екипите.

Преди няколко дни “ГЕНОМИКА” ООД – Сливен, заедно със собствениците на животните, направиха вторият пролетен преглед на месодайното стадо, което се отглежда на пасищни условия в Еленския балкан.
Резултатите са изключителни.
От осем юници заплодени изкуствено, седем са заплодени, над 20 броя са осеменени през май и е направен  пресинг върху скоро отелените.
Новото поколение, на биците от “ГЕНОМИКА” ООД вещае добри резултати и през настоящата година.

За първи път, при юниците е въведено осеменяване със сексиран
Ultra SeX американски материал от Ангус – BLACK ONYX 551АN01477

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here