Първи център за събиране на животни

0

Съобщението в румънската преса относно плановете на асоциацията на Абърдин Ануса 

Асоциацията на Абърдийн Ангус

ни накара да направим запитване до наши приятели в Румъния, какво по точно ще се прави. Получихме веднага отговор.

Идеята е в този център да се събират животни за експорт. Ще има и опция за продажби на вътрешния пазар. По този начин ще бъдат елиминирани прекупвачите и малките фермери ще могат да продават животните си на точната цена.

Асоциацията на Абърдийн Ангуса е закупила две ферми, които са в несъстоятелност. Фермите ще бъдат преустроени за събирателен пункт на животни – депа.
Фермерите от Асоциацията на Абърдийн Ангус са се организирали, без да чакат помощ от Министерството на земеделието или други институции и органи.  Животновъдите вече няма да бъдат в зависимост  от посредниците, когато продават животните си.
Изграждането на двата центъра е отлична новина за малките развъдчици, които винаги са били лъгани от прекупвачите. Известно е, че те понижават цената и румънския животновъд, след като инвестира пари, ресурси за отглеждане на животното, е принуден да го даде за нищо.

Този център трябва да работи в полза на дребните земеделски производители. Той ще премахне връзка, която е предизвикала много проблеми за дребните земеделски производители, а именно спекулантите и посредниците. В този център фермерите ще донесат животните, те ще бъдат класифицирани, Асоциацията ще участва във всичко, което означава при работата с документацията. От този център ще се извършват вътрешни и експортни сделки. Той е първия център в Румъния в полза на дребните земеделски производители.

Говедовъдите  ще могат да видят как цената на животните се договаря прозрачно с крайния бенефициент и земеделския производител ще може да получи най-добрата цена на пазара. 

Асоциацията вече има 900 членове от всички региони на страната, които притежават над 55 000 говеда Абердийн Ангус, което представлява повече от 90% от общия брой глави в страната. Освен това, Асоциацията е единствения румънски сектор “Месо”, приет в ICAR, неправителствена международна организация, чиято цел е да насърчава развитието и подобряването на идентификацията на животните, регистрирането на продуктивността и оценката на производството на селскостопански животни.

За Govedovad.com от Букурещ – Костел Чита

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here