Румънците май пак ни изпревариха

1

Може би трябва да преживееш голямо бедствие, за да си извадиш кирливите ризи и започнеш да оправяш нещата.
Поне ние така смятаме, че е станало с румънските ветеринари, след голямото бедствие, което преживяха комшиите по отношение Чумата по овцете. Да не забравяме, че там има и огнища на Скрепйпи.

Дали това е причината не знаем, но вече се знае, че на 5 юни, Камарата на депутатите е гласувала положително проекто-закона за изменение и допълнение правителствената наредба за организацията на дейността по санитарно-ветеринарна и хранителна безопасност, както и за изменение на някои нормативни актове.

Съгласно промените, ветеринарните лекари, ще получават месечен бюджет от 10 000 лей на месец от ДВС.  Съгласно промените, тази сума могат да я получават ветеринарни лекари, който има договор за извършване в непрофесионалните стопанства за санитарни ветеринарни дейности.

Това включва – наблюдение, превенция и контрол на болести по животните, защита на животните и опазване на околната среда, идентификация и регистрация на говеда, свине, овце, кози и еднокопитни животни и други дейности в други национални програми.

10000 лей са = на 4300 лева

ЗаGovedovad от Букурещ – Костел Чита

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here