Милиарди за млякото

2

Това не се случва у нас – още в началото да уточним.
Хората, които гледат напред, отдавна са видяли, че има голям бизнес при производството на мляко. Не само са видяли. Те са направили проучвания, анализи,проба-грешка и сега тръгват уверено напред водени от милиардите, които съвсем заслужено са си спечелили.

Отново става дума за Русия. Една страна, която за няколко години изправи, полегналите си крави и сега има успехи в сектор мляко. Инвестициите – руски или чужди, започнаха да се отплащат – реализирани са първите сделки за износ на млечни продукти за Китай, полученото мляко за първото тримесечие е с близо 3% по вече от миналата година. “Еко Нива” – най-голямата ферма на Русия, още тази година ще настигне нашето дневно производство. Че ще има пари за производството на мляко,  се вижда и от сключените договори по време на Икономичесдкия форум, състоял се в Москва преди няколко дни.
Кой и за какво инвестира.

Свързани статии:
1. – ЕкоНива: 2000 тона мляко всеки ден!
2. – Представяме ви – говедовъд №1 на Русия – Стефан Дюр
3. – Най-мощните руски компании за производство на мляко

 Разбира се най-много пари ще „налее” “Еко Нива” на Стефан Дур

41,6 милиарда рубли отиват към Рязанска област за създаването две животновъдни ферми, фуражен завод, млекопреработвателно предприятие и строителство на жилищни сгради .

36 милиарда рубли в Московска област – изграждане на завод за производство на меки сирена, извара и пълномаслени продукти. За осигуряването на мляко ще бъдат изградени и два говедовъдни комплекса с обща инвестиция от около 6 млрд. рубли. Според Стефан Дюр, млекопреработвателното предприятие ще бъде едно от най-големите  в Русия – преработка на 2000 т мляко на ден. Това е доста повече от млякото, което влиза в нашите мандри.

8,5 млрд. рубли в региона на Смоленск – GK “Kabosh” – производител и преработвател на сурово мляко, е подписал споразумение в размер на 8,5 милиарда рубли. Проектът  предвижда изграждането на говедовъден комплекс 4,3 хил. крави. Общото производство на мляко ще надвишава 300 тона дневно.

2,4 млрд. рубли за преоборудване – „КОМОС” ще бъде сред първите 3 руски преработватели по обеми за преработка на сурово мляко. Компанията също обяви намерението си да стане номер едно в преработката на мляко в Руската федерация.

Още един милиард рубли в Московска област – Те ще бъдат инвестирани от “Емеляновска племпредприятия” – планирано е да се построи ферма за 1440 крави край езерата.

Интересно, защо никой у нас не иска да инвестира в млекопроизводството. Ако забелязахте, инвестицията се прави от мандрите. То няма и друг начин. За Русия, сега се знае, че се замисля да се забрани включването на сухо мляко при приготвянето на млечни продукти. А сега се обмисля и съдбата на растителните мазнини. Хората, отсега си постилат пътят към увеличаване на производството на млякото.

1 лев = 37, 11 рубли

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тодор Тодоров ….А храненето , за да дойде млякото..!?….У нас май забравяме за това….А “Храната прави борбата”…..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here