Три в едно: вашите коментари – нашите отговори

0

Публикуваната от нас статия

Производството на мляко

освен големият брой прочитания, предизвика и много коментара.
Не случайно завършваме статията с “Анализа не е по поръчка и не е платен”.
Съвсем нормално, след написаното от нас, очаквахме подобни упреци. Анализа е направен на база публикувана официална справка, която също е публикувана. Съгласно изискванията, мандрите са длъжни всеки месец да подават справка, в която да отразяват какви количества мляко са обработени – по видове.

Няма обаче графа в която да се отразява купеното мляко от внос.

Така че, то влиза в общо преработеното мляко. По отношение броят на отглежданите животни в стопанствата, също е ползвана официална справка. Не приемаме някой да каже, че данните на Агростатистика не са верни. Зад тях стоят цял отдел хора, които получават заплата, за да ни дадат тази информация. Освен това, една част от статистическите данни се изпращат до ЕК и до Евростат. Так че, всичко казано от нас се „подпира” от официалната статистика.


По интересните коментари са:
Трендафил Жечев: ЗАЩО КАТО НЯМА МЛЯКО .ТО НЯМА ЦЕНА.ОВЧЕТО МЛЯКО……1,10.ЛЕВА.

 – Говедовъд – Отговорът на този, въпрос ние също търсим, още от миналата година. Имаме няколко публикации в тази връзка. Не можахме да си отговорим, как стана така, че за 2018 г са изкупени по-малко от 30 хил. т овче мляко, и въпреки това, магазините са пълни, складовете също, и част от овчето сирене заминава зад граница. Най-простата сметка показва, че от това количество мляко е произведено по 1 кг сирена за годината на всеки един наш сънародник.
Цената: в унисон с Гърция, Италия и Португалия и у нас цената на суровото мляко падна. Докато за южната ни съседка има някакво извинение, че там се внася мляко от Италия и Македония, плюс голямото им собствено производство на мляко. Какви са причините това да се случи и у нас, не можем да отговорим. ”


Мария Иванов Отначало е сгрешена схемата за субсидиране. Тези от които зависи да променят нещата също го знаят, но явно не им отърва. Трябва да се измисли субсидиране на продукция, не на глава. Това е един отдавна дискутиран въпрос,които поставяте. Една част от животновъдите не искат за продукция , а за глава животно. Другите искат за предадена продукция. Дори сега,след въвеждане на доказване на определена продукция, фермерите казват,че изкупвачите им дават по ниски цени.Вероятно сте права,че схемата за субсидиране е сгрешена,защото нямаме ръст на производството-нито като количество, нито като реализация.Вероятно има и политически привкус тази ситуация.

Николаи Николов:Направо си е платен това е сигурно.Незнам от кога вносното мляко е Българско.Много и от тези с по над сто ще приключат есента. Относно отчитане преработеното мляко дадохме обеснение в началото. Обърнете внимание, самото заглавие на статистическия формуляр и на първият ред на формуляра пише-Преработено мляко в млекопреработвателните предприятия.
Илиан Борисов Ако този анализ не е платен,то тогава в Западна Европа са на грешен път и трябва час по-скоро да четат анализите на нашите велики умове “АКУЛИ

Говедовъд: Интересно ще бъде г-н Борисов да назове кои са големите Акули. Поне в животновъдството няма такива. Има едва 3-4 ферми с над 1000 крави и още десетина от 500 до 1000. Това акули ли са. Тук е момента да поздравим г-н Борисов, млад човек, който със своите приятели зарадва пенсионерите с подаръци. Браво за това.


Говедовъд: БЕЗ КОМЕНТАР
ИВАЙЛО ТОМОВ: Трябва да се свиква с мисълта че работници няма, по селата хора няма, а какво остава и за работници/това което е останало и не е пенсионер са пияници по кръчмите/.И при нас ще стане като на запад фермата е това което можеш само ти сьс семейството си да гледаш.Ние няма да сме по различни, който оцелее.Ще си доим, ринем и пасем.Като спестиш за година две заплати, ще модернизираш.Малките ферми ще си ги гледаме и ще се оправим, не виждам как ще се оправят мегафермите които колкото и техника да са накупили по програми, трябва някой да ги управлява, тези с острите обувки няма да влезнат при лайната

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here