HL-TopMix / Фермери обмениха опит и знания в Академия за фермери 2019

0

Академия за фермери® 2019 бе организирана и проведена за четвърта поредна година от партньора на българското животновъдство – HL-TopMix. Компанията отново предложи на участващите фермери един различен тип обучение, което даде възможност на животновъдите да обменят опит и знания помежду си. Така те не само учат, а споделяйки своя опит, стават учители за своите колеги.

Габриела Стефанова, мениджър реклама в HL-TopMix, заяви по време на откриването на обучението:

Споделянето на опит и добри практики са ключът към успеха в животновъдството.

Вярваме, че в България има отлични примери за успешно животновъдство. Ферма “Катриг-5 Никола Янков”, която е нашият домакин тази година на Академия за фермери, е именно пример за успешно развитие на фамилното фермерство. Убедени сме, че споделяйки своя полезен опит и практики за постигане на рентабилност в стопанството, ще помогнат на своите колеги да реализират по-добри резултати и в техните ферми.”

Хюлия Дурмуш, младши мениджър във фермата, запозна участниците в Академията с историята на компанията, организацията в стопанството и сподели по време на своята презентация ценни техники от практиката, с които те се справят с трудностите в ежедневната работа.

Старши мениджърът във ферма Катриг-5 Никола Тепов, постави важни акценти при дискусията относно решенията за борба с микотоксините, важните стъпки при подготовка на силажа, тънкостите при откриване на разгонеността при кравите и отглеждането на новородените телета.

След дискусията, по време на обиколката във фермата, гостите се убедиха, че девизът на ферма Катриг-5 Инвестициите, направени днес ще ви спестят проблеми и загуби в бъдеще“, наистина работи.

От основаването си през 1991 г. като ферма за производство на зеленчуци с 300 дка. обработваема земя, фирма “Катриг-5 Никола Янков” е изминала дълъг път. Следвайки мотото: “Повече инвестиции = Повече приходи”, днес във фермата се отглеждат 350 млечни крави, от които 290 дойни, със средна млечност 30 литра. Стопанството обработва 10 000 дка земя и разполага с модерен и доходоносен автопарк и земеделска техника. Във фермата следят и се стремят да внедряват най-съвременни техники за отглеждане на животните. Гледайки напред в бъдещето, фермерите от Катриг-5 планират още инвестиции и са убедени, че ще им се възвърнат няколкократно.

Във втората част на Академията, д-р Веселин Стефанов, продуктов мениджър в HL-TopMix, обърна внимание на факторите, които влияят на репродукцията във фермата, каква е ролята на всеки от тях и какви показатели е нужно да се следят за постигане на добри резултати.

Очаквайте скоро пълните видео лекции и презентации от Академия за фермери 2019, от които да почерпите полезни практики от фермери за фермери.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here